Nova vest
Košarka

Subota, 20.09.2008.

10:17

Novi incidenti NBA igrača

Početak nove NBA sezone još je daleko, ali se skandali učestalo događaju.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Prvi i verovatno najveći desio se kada se na internetu pojavio snimak na kom igrač Dalasa Džoš Hauard vređa nacinalnu himnu SAD. "Ovo nije moja himna, ja sam crn", rekao je Hauard u kameru svog prijatelja. Uz njega bilo je tu i igrača američkog fudbala i nekoliko ljudi iz javnog života, svi afroamerikanci, koji su zdušno podržali tu izjavu.

To je pokrenulo žestoke reakcije javnosti i u uprave Dalasa. Celu stvar smirio je vlasnik Meveriksa Mark Kjuban, koji je izjavio da je Džošu izuzetno žao zbog svega i da se kaje zbog svog istupa.

Novi igrač Majamija Majkl Bizli kažnjen je sa 50 hiljada dolara pošto je priznao da je učestvovao u incidentu sa saigračem Marijom Čalmersom i Derelom Arturom iz Memfisa.

Čalmers i Artur, bivši saigrači sa Univerziteta Kanzas, kažnjeni su sa po 20 hiljada zbog izbacivanja sa simpozijuma posvećenom priključivanju rukija NBA ligi. Njih dvojica su zatečeni u društvu devojaka u jednoj od prostorija, što je protivno pravilima Lige. Obezbeđenje je prijavilo da se osetio miris marihuane, ali nikakva nedozvoljena sredstva nisu pronađena.

Bizli je tek kasnije priznao da je bio sa njima, ali još nije jasno šta je skrivio. Zbog činjenice da je prvo odbijao da sarađuje u istrazi Majami ga je kaznio.

"Razočarani smo zbog upletenosti našeg igrača u incident, ali smo zadovoljni što je preuzeo odgovornost zajedno sa svojim drugovima i prihvatio sve konsekvence svog postupka", rekao je predsednik Majamija Pet Rajli.

Trojica rukija neće biti suspendovani, ali će Čalmers i Artur morati da se pojave na istom kursu narednog leta.

Igrač Bostona Darius Majls suspendovan je deset mečeva bez plate jer je narušio anti doping pravilo na kraju prethodne sezone.

Suspenzija važi od prvog meča u novoj sezoni. Majls je propustio prethodne dve sezone zbog povrede kolena. U karijeri je prosečno beležio 10,6 poena i 5 skokova. Bio je treći pika na draftu 2000. godine, a za Setkikse je potpisao prošlog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve