Nova vest
Košarka

Petak, 12.09.2008.

15:19

Kapičić: "Greška Hilari Klinton"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić ocenio je zahtev američke senatorke Hilari Klinton da svi sponzori raskinu ugovor sa KŠ, zbog poznatog slučaja košarkaša Miladina Kovačevića, kao "veoma pogrešan". "Ovakvo obraćanje gospodje Klinton kao visokog funkcionera SAD i stvaranje relacije izmedju američke države i KSS, izuzetno je pogrešno i predstavlja grešku u koracima", naglasio je Kapičić i dodao da se na taj način krše principi na kojima je naše društvo organizovano.

Predsednik KSS je podsetio da slučaj košarkaša Kovačevića, koji je u SAD optužen da je pretukao kolegu, a zatim napustio Ameriku, treba da reše dve države.

"Pošto Srbija i Amerika za sada nisu rešile problem oko Kovačevića, mislim da je veoma glupo da američka država direktno napada jednu organizaciju, odnosno firme koje je sponzorišu", istakao je Kapičić.

Predsednik KŠ je precizirao da se na prvom mestu moraju poštovati zakoni ove države. "Moramo da poštujemo naše zakone i odgovarajuće presude koje u toku procesnih radnji eventualno budu donete. Pošto Srbija još nije pokrenula postupak u vezi sa tim slučajem, ni mi kao organizacija ne možemo da reagujemo", smatra Kapičić.

Prvi čovek KŠ naglašava da bi i kompanije koje je američka senatorka pozvala na bojkot srpske košarke, trebalo da sačekaju odluku državnih organa Srbije, kako bi onda reagovale na adekvatan način.
"Čekaćemo odluku države i ishod dogovora Srbije i SAD, kao i ishod istrage o eventualnoj odgovornosti Kovačevića, a onda ćemo razmotriti koje mere da preduzmemo", zaključio je Kapičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve