Nova vest
Košarka

Utorak, 02.09.2008.

14:26

Srbija - Bugarska (20.30h)

Košarkaši Srbije sastaju se u sredu sa selekcijom Bugarske u četvrtom kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo 2009.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Selektor Dušan Ivković rekao je u utorak da je bugarska reprezentacija sastavljena od kvalitetnih igrača. "Bugarski tim igra odlično i ima sve tri pobede. Za to su najzaslužnija dva nova momenta, odnosno stranci. To su iskusni trener Pini Geršon i naturalizovani Amerikanac Džaber", rekao je Ivković na konferenciji za novinare u Kući košarke u Beogradu.

Srbija je u prva tri kola zabeležila dve pobede (Italija i Mađarska) i jedan poraz (Finska) dok selekcija Bugarske ima maksimalan učinak od tri trijumfa.

"Svi znamo kakav sistem imaju izraelski treneri i neće biti problem da se pripremimo, a Geršon je poznat kao majstor psihološke pripreme igrača. Bugari igraju izvanredno. Džaber ima punu slobodu u igri i dobro kontroliše svoj šut", izjavio je Ivković.

Selektor Srbije je već ranije rekao da postoji još mnogo mesta za napredak u njegovoj ekipi, a pre svega trebalo bi poboljšati odbranu.

"Mi ovu utakmicu sigurno moramo dobiti. Treba da popravimo odbranu, da odigramo čvršće i da ne dozvolimo nijedan laki poen. Odbrana treba da nam da ono što želimo, a to je oko 30 odsto poena iz kontranapada", rekao je selektor.

Ivković je kazao da u ekipi Srbije nema ozbiljnijih problema sa povredama i da će posle treninga u sredu odrediti 12 igrača.

Utakmica u beogradskoj Areni počinje u 20.30. Ulaznica za meč više nema. One su deljene besplatno u ponedeljak na blagajnama Pionira i Arene i sve su podeljene za četiri sata.

Štampane su 17.383 ulaznice da bi svaki posetilac imao svoje mesto i da ne bi navijači sedeli na stepenicama ili stajali na prolazima, kao što je bilo pre nedelju dana na meču za Mađarskom. Srbija u subotu dočekuje Italiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve