Nova vest
Košarka

Subota, 30.08.2008.

21:03

Poraz košarkaša Srbije u Finskoj

Reprezentacija Srbije poražena je u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Finske 80:77.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naša selekcija imala je prednost do sredine druge četvrtine, a onda je Finska preuzela inicijativu i uspela da napravi veliko iznenađenje. Najefikasniji igrač na meču bio je Nenad Krstić sa 27 poena, ostali igrači nisu prešli cifru od deset poena. Kod Finske četiri igrača imalo je deset i više poena, a najefikasniji je bio Koponen sa 18 poena.

Selektor Ivković na teren je izveo startnu postavu Krstić, Tepić, Erceg, Vujanić, Tripković. Cvetković i Perović nisu bili u dvanaest igrača na tom meču.

Finci su odmah na početku meča pokazali da će im šut za tri poena biti glavno oružje. Poveli su sa 6:2, a onda su naši napravili seriju od 9:0 i preokrenuli na 11:6. Imali smo i najveću prednost od devet poena 22:13, kada je Zoran Erceg zakucao u poslednjoj sekundi prve četvrtine.

Finci su mnogo angažovanije krenuli, šutirali dosta za tri poena i na kraju velikom serijom 12:2 i došli u vođstvo 25:24 u drugoj četvrtini. Seriju koševa Finske prekinuo je Krstić.

Ulaskom Kecmana u igru naša selekcija se prenula i "odlepila" se na 39:32, ali je ipak na poluvremenu prednost imala Finska, koju im je doneo Motola trojkom na isteku vremena za 40:39.

Finci su nastavili sa šutem iza linije za tri poena, i gotovo celim delom treće četvrtine viđena je rezultatska klackalica, da bi na kraju tog dela Finska imala prednost od dva poena 61:59.

Našu selekciju "u životu" je održavao Nenad Krstić, jer bekove šut nije služio, dok su Finci i dalje "rešetali" naš koš sa distance.

U poslednji minut igre ušlo se sa 77:75 za Fince. Trideset sekundi pred kraj meča Veličković je imao otvoren šut za tri poena , ali je promašio. U kontra napadu Finci su izborili četri bacanja, iskoristili jedno i povećali na 78:75. Petnaest sekundi pre kraja meča probao je Vujanić za tri i promašio. Finci ponovo sa bacanja dolaze do pet poena prednosti. Pet sekundi do kraja rezultat je bio 80:77. Finci su izigrali našu odbranu, ali je njihov igrač promašio zakucavanje, Veličković je sa koša na koš bacio loptu i za malo promašio i ostalo je 80:77.

Igrači Finske pogodili su čak 14 puta za tri poena, dok je našimm igračima to za rukom pošlo samo sedam puta.

Sledeći meč naša selekcija igra u Beogradu sa Bugarskom, koja je u trećem kolu bila bolja od Italije 81:80.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

227 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve