Nova vest
Košarka

Subota, 30.08.2008.

15:16

Još jedan Patrik Juing u Njujorku

Patrik Juing Junior krenuo je stopama svog poznatog oca i došao u redove Njujorka.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Niksi su u razmeni sa Hjustonom angažovali Juinga mlađeg za draft prava na francuskog veterana Frederika Vajsa, po mišljenju stručnjaka, jednog od najgore iskorišćenih pikova u istoriji kluba iz Njujorka. Njujork je 1999. godine izabrao Francuza sa 15. mesta, a propustili su priliku da dovedu Kiriljenka i Pozija. Vajs nikada nije došao u Nikse. Sada je tu priliku dobio Pet Juing Junior.

"Dolazak u Nikse mi mnogo znači, to mi je bio životni san. Moj cilj je da dokažem trenerima da znam da igram i da ću učiniti sve da tim pobeđuje“, rekao je Juing.

On je izabran od strane Sakramenta kao 43. pik na ovogodišnjem draftu i 14. avgusta trejdovan sa Ronom Artestom u Hjuston. Sada je u Medison Skver gardenu, gde je njegov otac dominirao pod koševima u 15 od ukupno 17 sezona u NBA ligi.

"Presrećan sam što je sin krenuo mojim stopama. Nadam se da će u Nujujorku imati dugu i uspešnu karijeru. Veoma sam ponosan i želim mu sve najbolje“, rekao je Pet Juing, koji sada radi kao pomoćni trener u Orlando Medžiku.

Stariji Juing je u Nikse došao kao prvi pik sa drafta 1985. godine. On je rekoreder kluba u poenima, skokovima i blokadama, a izabran je i u 50 najboljih igrača lige svih vremena. Sledeće nedelje biće uvršten u Kuću slavnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve