Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.08.2008.

23:09

Crna Gora odigrala prvu utakmicu

Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobedila je na svojoj prvoj zvaničnoj utakmici reprezentaciju Bosne i Hercegovine 79:74.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmica je odigrana u Podgorici pred tri i po hiljade gledalaca, a Crna Gora utakmicu je počela sa petorkom Bakić, Šćepanović, Kuk, Peković i Maraš. „Đetiđi” su u sredu odigrali prvi zvanični meč, pa će 13. avgust biti zapisan u istoriju i da je na premijeri ostvarena prva pobeda, Bojan Bakić kao strijelac prvog poena, a Bosna i Hercegovina kao selekcija koja je uveličala premijeru.

Posle serije kontri i šuteva za tri poena, Crnogorci su vrlo brzo došli do prednosti od deset poena. Bosanci su imali mnogo problema u organizaciji napada što je dovelo do mnogo izgubljenih lopti i laganih poena za Crnu Goru.

Međutim, košarkaši BIH su bili odlični u skoku, i u napadu i u odbrani, što im je omogućilo da drže priključak. Crnogorci su do kraja utakmici održavali prednost od oko deset poena, ali ee BiH u trećoj četvrtini priblišila, a tri minute pre kraja uspeli su da smanje rezultat na 72:69. Međutim, Crna Gora je trojkom Koljevića deset sekundi pre kraja rešila utakmicu.

Najbolji u timu BiH, a ujedno i na utakmici bio je Mladi Nemanja Gordić sa 22 poena. Kod Crnogoraca četiri igrača su postigla više od deset poena, a najefikasniji je bio Goran Nikolić sa 15. Ovo je bio treći poraz BiH na pripremnim utakmicama.

Duško Vujošević, trener Crne Gore zahvalio se prijateljima iz Bosne i Hercegovine, koji su došli da odigraju ovaj meč: “Kontaktirali smo i sa drugim selekcijama, ali BiH je bila spremna da menja kalendar kako bi uveličala prvu utakmicu Crne Gore. Prvo poluvreme smo odigrali iznad očekivanja, bilo je dobrih akcija, dodavanja. Nije se moglo očekivati da odigramo dobro svih 40 minuta, jer smo u treningu. U nastavku smo pali zbog toga, ali i zbog agresivnosti BiH. Teletović je sa dve trojke vratio BiH u igru, Ivan Maraš nije reagovao kako je trebalo. Iako rezultat nije važan u pripremnim utakmicama, bilo nam je bitno da dobijemo. Evidentno je da moramo još da radimo kako bismo spremni dočekali mečeve za plasman u A diviziju“.Crna Gora - BiH 79:74
(20:14, 22:17, 18:25, 19:18)

Podgorica, dvorana „Morača“ : 3 500 gledalaca. Sudije: Šutulović(CG), Lepetić(CG), Rutešić(CG).

Crna Gora: Bakić 13, Nikolić 15, Peković 10, Koljević 10, Bogavac, Maraš 6 , Jeretin 7, Golubović 5, Šćepanović 7, Borisov 4, Vraneš 2, Kuk; selektor: Duško Vujošević

BiH: Nemanja Gordić 22, Teletović 17, Bajramović 8, Ikonić 8, Milošević 5, Jazvin 4, Kikanović 4, Bavčić 4, Nešović 2, Opačak, Pajević; selektor: Mensur Bajramović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve