Nova vest
Košarka

Nedelja, 10.08.2008.

23:52

Košarkaši ponovo bolji od Turske

Košarkaši Srbije pobedili su Tursku i u drugom trening meču odigranom u dvorani Abdi Ipekči, ovoga puta sa 73:61.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč u istanbulskoj dvorani odigran je pred više od šest hiljada gledalaca. Utakmica je po svemu ličila na takmičarski meč. Turci su pred svojim navijačima, i uz naklonjenost sudija pokušali da se revanširaju za ubedljiv poraz u prvom meču. Ipak, naš tim je izdržao sve pritiske i na kraju pobedio.

Srbija je sjajno odigrala smu završnicu kada je, pre svega odličnom odbranom, slomila otpor domaćina. Turska je, za razliku od prve utakmice, bila ravnopravnija u skoku (35-33), ali je šut Srbije, naročito u drugom delu, ponovo bio odličan. Naš tim u prvih 20 minuta za tri šutirao pet od devet, a ukupno šest od 15.

Srpski tim se u ponedeljak vraća u Beograd, a od utorka u Kovilovu nastavlja pripreme. Za 15. avgust zakazana je prijateljska utakmica sa Bosnom i Hercegovinom, a to će ujedno biti i poslednja provera pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Prvi meč naš tim igra u Kaljariju protiv Italije 20. avgusta.

Turska – Srbija 61:73 (15:13, 15:22, 19:19, 12:19).

Turska: Akjol, Guler, Acur, Onan 9, Iljasova 7, Erden 15, Tunčeri 5, Gonlum 3, Arslan 6, Turkoglu 13, Šolak 2.
Srbija: Teodosić 12(1 skok, 6 asistencija), Tepić 7 (8 skokova, 4 asistencije), Cvetković (1 asistencija), Erceg (2 skoka, 1 asistencija), Kecman 2 (4 skoka, 3 asistencije), Marković 2 (1 asistencija), Tripković 7 (1 skok), Krstić 12 (8 skokova, 1 asistencija), Vujanić 3 (2 skoka), Veličković 7 (4 skoka, 2 asistencije), Perović 12 (5 skokova), Bogdanović 9 (1 asistencija).

"Ovo nam je bila osma utakmica u pripremnom periodu i namerno smo želeli da sve mečeve igramo u gostima. Namera je bila da se ovaj novi, mladi tim privikne da igra pod pritiskom. To je večeras upravio bio slučaj, jer su Turci želeli pobedu, zajedno sa svojih 6 hiljada navijača, a i suđenje im je bilo naklonjeno. Igrači su sve to izdržali, odigrali kvalitetnu odbranu i pružili izvarendnu igru. Sutra igrači imaju slobodan dan, a u utorak nastavljamo pripreme u Kovilovu", rekao je posle meča selektor Srbije Dušan Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve