Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.08.2008.

15:11

Amerikanci uživaju u Šangaju

Košarkaška reprezentacija SAD doputovala je u Šangaj, gde su igrači prvo pokušali da se aklimatizuju i upoznaju najveći grad u Kini.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Pokušavamo da se naviknemo na vremensku razliku, zbog čega neki od naš dosta odmaraju. Išli smo i na masaže, a potom smo izašli malo da upoznamo grad", rekao je Dvejn Vejd novinarima u Šangaju. Amerikanci su prethodnu fazu priprema proveli u Makau, gde su naporno trenirali pod vodjstvom iskusnog stručnjaka Majka Kžiževskog.

"Povremeno se osećam kao da NBA sezona još traje. Odigrali smo tri prijateljske utakmice za četiri dana", rekao je krilni igrač Karmelo Entoni.

Bek Majkl Red priznao je da najviše slobodnog vremena provodi u kontaku sa porodicom koja je ostala u SAD.

"Kada ne spavam, telefoniram supruzi, pričam sa sinom i ponekad odigram partiju domina sa Tajšunom Prinsom", objasnio je Red.

Jedan od najboljih igrača američkog tima Kobi Brajant rekao je da ekipa ima odlične uslove za rad u Šangaju, ali je priznao da ne želi mnogo da izlazi po gradu i da "eksperimentiše" sa hranom.

"Imao sam loše iskustvo sa 'čizkejkom' pre dve godine u Sakramentu i od tada ne idem u nepoznate restorane. Ni u SAD, ni ovde ne želim da eksperimentišem sa hranom, tako da ću se držati piletine i bifteka", kroz smeh je rekao Brajant.

Američka reprezentacija će sutra protiv Australije odigrati poslednju pripremnu utakmicu pred Olimpijske igre. SAD će igrati u grupi sa Španijom, Angolom, Kinom, Grčkom i Nemačkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve