Nova vest
Košarka

Utorak, 01.07.2008.

17:52

Reprezentacija SAD u Njujorku

Olimpijska košarkaška reprezentacija SAD-a za Igre u Pekingu i zvanično je predstavljena javnosti u Njujorku.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Od izbora igrača prošle nedelje i prvog i jedinog treninga igrača u Las Vegasu do promocije prošlo je nedelju dana. Osnovni motiv u izboru igrača ove godine bio je da se stvori ekipa koja će biti uspešna i na terenu i van njega, za razliku od ekipe koja je igrala pre četiri godine u Atini.

Igrači koji će Amerikancima pokušati da vrate olimpijsko zlato pozirali su ispred Kipa slobode i Rokfeler centra, a među 12 odabranih nalaze se i četvorica koji iz Atine već imaju bronzu - Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Vejd i Karlos Buzer.

"Igramo za nas. A to znači mnogo. Pričamo o Sjedinjenim Američkim Državama! Kada pogledate unazad i shvatite šta je sve zemlja uradila za nas, veći motiv nam nije potreban. Košarka je naša igra. Od dečaka koji igraju basket u Indijani do onih u Filadelfiji. Ovo je naš sport. I zaista se radujemo da našu zemlju vratimo na tron, gde joj je i mesto'', rekao je Kobi Brajant.

SAD žele 12. olimpijsko zlato i svaki drugi plasman biće veliki udarac i za igrače i za stručni štab.

"Imamo samo jedan cilj i to je zlatna medalja. Svi stavljamo na stranu naše individualne ciljeve za dobrobit tima. Ne kažem da sada igrači neće igrati onako kako znaju, pošto je naš cilj upravo suprotan. Kažem da ćemo biti onakvi kakvi jesmo, ali do cilja nećemo doći sami, već samo kao tim“, rekao je Lebron Džejms.

Posle promocije i slikanja, američkom timu sledi nekoliko nedelja odmora, a trening kamp u Las Vegasu počeće da radi 21. jula. Pre početka Igara odigraće egzibicioni meč sa Kanadom, a završne pripreme obaviće u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve