Nova vest
Košarka

Utorak, 01.07.2008.

16:50

Ivković: Disciplinom do Eurobasketa

Košarkaški reprezentativci Srbije okupili su se u beogradskoj dvorani "Sport eko" na početku priprema pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Default images

Prvog dana selektor Dušan Ivković radio je sa 8 igrača. Ivković je ocenio da su našem državnom timu u predstojećim kvalifikacionim mečevima najpotrebniji disciplina na terenu i maksimalna koncentracija svih igrača. Sa prvih treninga izostaće igrači Partizana i Hemofarma, koji su svoje obaveze u plejofu okončali tek pre desetak dana.

Pored njih, pripremama "plavih" priključiće se kasnije i Miloš Vujanić, Luka Bogdanović i Ivan Radenović, koji trenutno regulišu uslove oko novih profesionalnih ugovora, dok će Darko Miličić biti prisutan već na popodnevnom treningu.

"Sa pravim radom počećemo 6. jula, a do tada ću nastojati da igračima predočim o kakvom se sistemu takmičenja radi pošto naša reprezentacija odavno nije igrala kvalifikacione mečeve", napomenuo je Ivković.

On je istakao da će osnovni cilj rada u pripremnom periodu biti da se košarkaši koji su u različitim periodima zavšili klupske obaveze dovedu "na približno isti nivo fizičke spreme".

Centar Nenad Krstić izrazio je zadovoljstvo što se ponovo nalazi u državnom timu i dodao da je najbitnija stvar na početku priprema "stvaranje dobre podloge za dalji rad".

Krstić je ocenio da je ovaj tim "mlad i veoma perspektivan" i naveo da očekuje da ovu generaciju krasi "timski duh i čvrsta odbrana".

"U ovim kvalifikacijama jedini cilj nam je direktan plasman na šampionat Evrope i ništa nas drugo ne interesuje", kategoričan je bio Krstić.

Plejmejker Unikahe Bojan Popović uveren je da će reprezentacija Srbije kroz zajednički rad i kontrolne utakmice "napredovati i stvoriti prepoznatljivi stil igre".

Popović se požalio na činjenicu da su reprezentativci sezonu završavali u različitim periodima, ali i dodao da je svestan da nije moguće praviti kalendar takmičenja prema pojedinačnim potrebama.

Vuk Radivojević je podsetio da je poslednju takmičarsku utakmicu Srbija izgubila od Izraela 2007. na Evropskom prvenstvu u Španiji.

"To je podatak koji tera na oprez", zaključio je Radivojević, ocenivši da je od svih naših protivnika u A kvalifikacionoj grupi (Bugarska, Mađarska, Finska i Italija) najkvalitetnija selekcija "azura".

Evropsko prvenstvo 2009. godine održaće se u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve