Nova vest
Košarka

Utorak, 01.07.2008.

10:31

Danas prva prozivka Dušana Ivkovića

Najbolji košarkaši Srbije počinju danas pripreme pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se 2009. održati u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na prvom okupljanju naći će se samo deo reprezentativaca, koji će u beogradskoj dvorani "Eko sport" početi sa individualnim treninzima, a okupljanje kompletnog nacionalnog tima zakazano je za 6. jul. Selektor Dušan Ivković, sa spiska od 19 igrača, na startu priprema moći će da računa na njih 11.

Izostaće prvotimci Partizana i Hemofarma, koji su dobili duži odmor zbog učešća u finalu plej-ofa Svislajon Superlige, na prvom okupljanju se ne očekuje ni Tadija Dragićević, koji se oporavlja od povrede kolena, ni cetar Đirone Ivan Radenović.

Reprezentativci će trenirati u Beogradu do 10. jula, kada je zakazan odlazak u italijansku Folgariju, na nastavak priprema. Krajem jula na programu je turnir u Moskvi (Srbija, Rusija, Letonija i Ukrajina), pa turnir FIBA 'Dajmond bol' u Kini (Srbija, Argentina, Iran, Kina, Australija, Angola). 9. i 10. avgusta Srbija će odigrati dve prijateljske utakmice sa Turskom.

Kvalifikacije za EP počinju 20. avgusta, kada Srbija gostuje Italiji u Kaljariju. U grupi A nalaze se još Bugarska, Mađarska i Finska.

Kompleta spisak reprezentativaca za pripreme za EP: Miloš Vujanić, Bojan Popović, Stefan Marković, Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Uroš Tripković, Dušan Kecman, Bojan Krstović, Branko Cvetković, Vuk Radivojević, Luka Bogdanović, Novica Veličković, Zoran Erceg, Tadija Dragićević, Ivan Radenović, Nenad Krstić, Darko Miličić, Kosta Perović, Boban Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve