Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.06.2008.

16:50

Mark Gasol odlazi u NBA

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski košarkaš, mlađi brat čuvenog Pola Gasola, Mark igraće naredne sezone u Američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi (NBA), saopštili su u ponedeljak mediji u Španiji. Mark Gasol, čiju su registraciju za NBA ligu blokirali Memfis Grizlis, protekle dve godine igrao je za špansku Đironu.

"Sada ću dobiti pravu priliku i uzbuđen sam zbog toga. U Americi se, ipak, igra drugačija košarka, tamo igraju najbolji centri. Jednostavno, tamo je drugačiji ritam igre i ritam života", rekao je Gasol novinskoj agenciji Evropa pres.

Košarkaški klubovi Real Madrid i Barselona su zainteresovani za angažovanje mladog Španca, ali Gasol je odlučio da zaigra u NBA ligi ukoliko Memfis odluči da ga prosledi drugoj ekipi.

Mark Gasol, koji je mlađi brat košarkaša Los Anđeles Lejkersa Pola Gasola, biće deveti Španac u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Gasol je bio član španske reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2006. godine, kada je "crvena furija" prvi put osvojila taj turnir.

Prava na draft za mlađeg Gasola Lejkersi su u februaru prosledili Memfisu kao deo dogovora za dovođenje Pola Gasola u tim iz Los Anđelesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve