Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.06.2008.

21:48

Partizan poveo, Dule otvorio dušu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvoj utakmici finala pleofa Svislajon Superlige Srbije, Partizan Igokea pobedio je Hemofarm Štadu rezultatom 68:54 (13:10, 18:17, 16:15, 21:12 ) i poveo u seriji 1:0. Pred više od 5.000 gledalaca u beogradskoj „Hali Pionir“ najefikasniji igrači na meču bili su Milenko Tepić sa 18 poena i Novica Veličković sa 16, a Peković je ubacio 10 poena. U ekipi Hemofarma Joksimović je postigao 15, a Maršal 13 poena.

Hemofarm je dobro parirao višestrukom uzastopnom prvaku naše zemlje više od 30 minuta, a onda je Partizan pojačao pritisak, napravio seriju za +12 i do kraja meča je sigurnom igrom čuvao veliku prednost.

Finalna serija plejofa igra se na tri pobede, a sledeći meč igra se u subotu od 19h u Vršcu u dvorani „Milenijum“.

Partizanu i Hemofarmu ovo je treće finale ove sezone, a "crno-beli" su bili uspešniji u obe dosadašnje završnice, finalu domaćeg kupa i Jadranske lige. Partizan je pred skoro punom halom "Pionir" sve vreme vodio i kontrolisao rezultat, a Hemofarm je samo u dva navrata prišao na poen razlike. Utakmica je uglavnom bila spora, sa mnogo čarki pod koševima.

Domaći tim nije imao veliku prednost do poslednje četvrtine, kada je prvi put došao do 10 poena, a konačni rezultat najveća je prednost Partizana na utakmici.

Trener Partizana Duško Vujošević posle utakmice nije bio raspoložen da govori o igri, već je ocenio da se njegova ekipa nalazi pod "ozbiljnim podzemnim udarima". Vujošević je podsetio na osvojenu Jadransku ligu i dominaciju u tom takmičenju, kao i na istoriju priče o trogodišnjim ugovorima sa Evroligom, a onda je govorio o svojim rezultatima u klubu, trofejima i igračima koje je proizveo.

"Mislim da sam mnogo uradio za srpsku košarku, a imam utisak da mi se lovi greška. 'Zumiraju' se moje reakcije, a mislim da imam pravo na grešku, a ne da mi se love. Od četiri lične (Nikole) Pekovića, jedna je možda bila, a petu nije dobio jer nije igrao. U prvom poluvremenu proveo je 10 minuta", rekao je Vujošević.

Uzbudjeni trener Partizana nije praktično ni reč rekao o košarci, već je sve vreme govorio o "atmosferi koja se kreira" u vezi sa finalnom serijom.

"Ne znam da li su navijači svesni toga. Hemofarm ima odličnu logistiku i jakog sponzora koji ga uslovljava nekim rezultatima. Oni imaju vremena da stvaraju tim, mi moramo odmah da ga stvaramo. Sudjenje večeras nije bilo dobro, a mislim da smo zbog svojih rezultata zaslužili da bude dobro. Ne treba nam ni lopta više, ni lopta manje", rekao je trener beogradske ekipe.

"Ne kažem da su ljudi na terenu to namerno radili, već da su podlegli opštem pritisku. Mislim da, ipak, sudjenjem treba da se bave oni koji su za to zaduženi. Pozivam armiju navijača da napuni halu u svim utakmicama do kraja, jer su ovo ozbiljni podzemni udari", dodao je Vujošević.

Trener Hemfarma Vlada Vukoičić pričao je samo o košarci, večerašnjoj utakmici i seriji. On je ocenio da je Partizan zasluženo pobedio, ali je ocenio da je razlika na kraju bila prevelika.

"Dogadjaji na terenu možda ne pokazuju realni odnos snaga. Do kraja treće četvrtine bili smo ravnopravni, a u nekoliko navrata smo
propustili priliku da podignemo nervozu Partizanu. Stali smo, pala je koncentracija"
, rekao je Vukoičić.

Trener Hemofarma rekao je i da je duža polufinalna serija njegove ekipe uticala na večerašnju igru, a kao značajan doprinos pobedi rivala istakao je iskustvo.

"Naša ekipa je mlada, a njihova je znatno iskusnija. Kada se pogleda spisak igrača, vidi se da 10 od 12 njih ima iskustvo igranja finala. Ne mogu da budem zadovoljan kada se izgubi, ali imamo razloga da verujemo da će u Vršcu biti mnogo bolje", rekao je Vukoičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve