Nova vest
Košarka

Petak, 25.04.2008.

10:54

Slamka spasa Hjustona

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Tri duela prvog kola plej ofa tri ekipe uspele su da smanje prednost protivnika na 2:1. Pod najvećim opterećenjem bila je ekipa Hjustona, koja je doživela dva poraza od Jute na domaćem terenu, ali su u noći između četvrtka i petka uspeli da slave u Solt Lejk Sitiju 94:92. U ostalim mečevima Toronto i Vašington iskoristili su prednost domaćeg parketa. Toronto je bio bolji od Orlanda sa 108:94, a Vašington od Klivlenda 108:72.

Rokitsi su izbegli moguće "čišćenje" zahvaljujući Trejsiju Megrejdiju koji je postigao 27 poena i imao sedam asistencija i pet skokova.

"Bila je to veoma bitna utakmica za nas. Igrali smo srcem jer nismo želeli da se prerano vratimo kući", rekao je Ti Mek.

Vrlo dobro je odigrao i Rejfer Alston koji je ubacio 20 poena.

Kod domaće ekipe najbolji učinak ostvario je plejmejker Deron Vilijams sa 28 poena i 12 asistencija. Podbacio je Kirilenko, koji je za 30 minuta postigao samo 5 poena, uz šut iz igre 2-7.

Toronto se vratio u borbu za polufinale pobedom na domaćem terenu, a za to su bili najzaslužniji Ti Džej Ford i Hose kalderon. Ford je postigao 21 poen, dok je Kalderon zabeležio tri manje uz 13 podeljenih lopti.

U ekipi Orlanda najbolje je odigrao Hido Turkoglu sa 26 poena i sedam skokova. Hauard i Luis su ubacili po 19 poena, a Hauard je uz to uhvatio i 12 lopti.

Vašington je "pregazio" goste iz Klivlenda sa 36 poena razlike. Samo je Lebron Džejms bio zapažen u ekipi Kavalirsa sa 22 poena i sedam skokova.

Kod Vizardsa je pet igrača imalo dvostruki broj poena, a najuspešniji je bio Stivenson sa 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve