Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.04.2008.

20:10

Huventudu ULEB kup, Rudi MVP

Izvor: Đ L

Autor:Đ L

Default images

Košarkaši Huventuda deklasirali su Đironu u finalu Uleb kupa u Torinu rezultatom 79:54 (16:21, 6:18, 10:24, 21:17). Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Dejmond Malet sa 26 poena. Standardno dobar bio je MVP završnog turnira, Rudi Fernandes sa 13 poena i 7 skokova, dok je Džerom Moiso postigao 10 poena uz 7 uhvaćenih lopti. U ekipi Đirone jedina svetla tačka bio je potencijalni reprezentativac Srbije Ivan Radenović, koji je odigrao sjajan meč i kao i u polufinalnoj utakmici sa Dinamom, postigao 20 poena

Đirona je bolje ušla u meč i već posle 4 minuta stekla dvocifrenu prednost (12:2). Posle veoma slabe igre u uvodnim minutima, proradila je odlična Huventudova spoljna linija predvođena Maletom i Fernandesom, pa se ekipa iz Badalone i pored očajnog šuta za tri (2-14) rezultatski vratila u meč.

Ivan Radenović, bivši član Arizona Univerziteta, kome je minutaža na završnom turniru Uleb kupa znatno porasla, za 16 minuta koliko je proveo na parketu u prvom poluvremenu postigao je 14 poena (1-1 za tri, 5-7 za dva, 1-1 za jedan).

Jagla i Popović su u odlično sarađivali u napadu, s tim što se Nemac odlično pokazao i u odbrani i potpuno zaustavio najboljeg igrača Katalonaca - Mark Gasola.

I ostali košarkaši Huventuda zaigrali su znatno bolje u odbrani u drugom i trećem periodu. Izbranici Aita Garsije Renesesa sveli su protivnika na svega 6 poena u drugoj četrtini, na šta se nadovezala serija od 12:4 na startu treće četvrtine, u čijem je finišu Huventud došao i do 21 poena prednosti (58:37).

Kao što je bio slučaj i na prvom ovosezonskom meču dveju ekipa, poslednja četvrtina poslužila je igračima Huventuda da prikažu publici u Torinu mnoštvo atraktivnih poteza i lepih poena, pa je tako ekipa iz Badalone, posle Kupa kralja zasluženo došla i do trofeja u Uleb kupu i ponovnog učešća u Evroligi naredne sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve