Nova vest
Košarka

Subota, 22.03.2008.

20:14

NLB: Vukoičić debitovao pobedom

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Košarkaši Hemofarma savladali su Vojvodinu u Novom Sadu sa 66:59 (17:11, 10:14, 23:25, 16:9), u utakmici 26. kola Jadranske lige. Gosti, koje je sa klupe prvi put predvodio novi trener Vlada Vukoičić, do pobede su došli posle bolje igre na početku i u završnici meča. Najefikasniji u meču sa malo koševa bio je plejmejker Vojvodine Ištvan Nemet sa 19 poena, dok je u pobedničkom timu Rol Maršal zabeležio 18 poena.

Posle izjednačene prve četvrtine Hemofarm se poenima Maršala i Nebojše Joksimovića poveo na šest poena prednosti i sačuvao vodjstvo do kraja tog perioda.

Vojvodina je u nastavku preko Nemeta i kapitena Ivana Ivanovića nekoliko puta uspevala da stigne do izjednačenja ili minimalne prednosti, ali su Miloš Borisov sa dve trojke i raspoloženi Maršal sačuvali pobedu gostiju.

Trener Hemofarma Vlada Vukoičić izrazio je zadovoljstvo zbog pobede u debitantskoj utakmici, ocenjujući da je pobeda veoma važna zbog potvrde trećeg mesta u NLB ligi i zbog osiguravanja učešća u ULEB kupu sledeće sezone.

"Važnost utakmice kao da je vezala ruke i noge igračima i zbog toga igra nije bila spektakularna. Nedostajala nam je sigurnost u šutu, što smo donekele nadoknadili boljom igrom pod košem", kazao je trener Vrščana.

Ssef stručnog štaba Vojvodine Ivica Mavrenski rekao je da njegova ekipa ne može da se nada pobedi ni nad slabijom ekipom od Hemofarama ako kod kuće postigne svega 59 poena.

"Puno smo grešili u napadu, očigledno je da su igrači stegnuti u otvorenim šutevima. Očekivao sam da će zbog toga što utakmica za nas nije imala rezultatsku važnost oni biti rasterećeniji", kazao je Mavrenski.

Posle ovog meča Hemofarm se nalazi na trećem mestu Jadranske lige sa 16 pobeda i 10 poraza, dok je Vojvodina na devetom mestu sa 12 pobeda i 14 izgubljenih utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve