Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.12.2007.

19:32

Đorđević za B92: "Nemamo vremena"

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Najbolji plejmejker Evrope svih vremena Aleksandar Đorđević potpisao je u četvrtak novi ugovor sa kompanijom "UNIQA" i tako ostaje zaštitno lice te kompanije i naredne dve godine. Đorđević koji je doputovao iz Milana u Beograd samo za ovu priliku, potpisao je ugovor sa predstavnicima "UNIQA" u "Aero klubu" u Beogradu:

"Drago mi je da ljudi u kompaniji UNIQA prepoznaju u meni ne samo sportistu, i ono što sam nekada bio, nego i nešto drugo što radim posle karijere, kao i da zastupam neke vrednosti koje oni poštuju" rekao je Djordjević, koji je kao zaljubljenik u skijanje dobio na poklon i skije sa potpisom legendarnog austrijskog skijaša Benjamina Rajha.

Posle oficijelnog dela, Djordjević je izdvojio vreme i za B92 i sportska pitanja.

Evo i najzanimljivijih...

Kada se osvrneš na 2007.godinu, da li češ je pamtiti po velikim uspesima mladjih selekcija ili debaklu najboljeg "A" tima?

"Normalno je da prvo gledamo "A" selekciju. Ona predstavlja veliko razočarenje rezultatski. Selekcija jeste podmladjena, jesu postavljene i neke osnove sa kojih treba da se krene. Što se tiče mladjih selekcija, sve je već rečeno, sve čestitke...Medjutim, ne smemo da stanemo na tome i samo ponavljamo, mladi, mladi,mladi...Svi sportovi imaju mladje selekcije, ne samo košarka. Ono što krasi prave šampione je uspeh najbolje selekcije koje obeležavaju i epohe".

Nekada prestižno mesto selektora našeg nacionalnog tima i dalje je upražnjeno. Jedan od kandidata tokom 2007.godine bio je i Aleksandar Djordjević. Svoj stav je izneo tokom leta, javnost ga i dalje želi na klupi Srbije

" Ja samo mogu da ponovim stav koji sam izneo tada, Zna se na čijoj je strani loptica. Bez obzira što imamo puno vremena, ne treba ga gubiti. Svaki dan je vredan za pravljenje jednog puta kojim treba da se krene da bi se ponovo došlo do rezultata po kojima smo ovaj sport načinili jednim od najtrofejnijih" rekao je izmedju ostalog Djordjević za B92.

Kompletan intervju u kome naš legendarni košarkaš govori o nacionalnom timu, jadranskoj ligi, uspesima naših klubova u Evropi, brzom padu najbolje selekcije, leku za popravljanje situacije u reprezentaciji... možete pročitati tokom novogodišnjih praznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve