Nova vest
Košarka

Utorak, 18.12.2007.

22:20

Uleb: Hemofarm bolji od Đirone

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Košarkaši Hemofarm Štade ostvarili su peti trijum u Uleb kupu pobedom nad Đironom u Vršcu 97:93. Miljan Pavković postigao je svih šest poena sa linije za slobodna bacanja u poslednjem minutu igre. Hemofarm sada ima isti broj učinak kao Đirona, ali su Španci bolje plasirani zbog boljeg međusobnog skora. Najefikasniji u Hemofarmu bio je Maršal sa 29 poena, Jagodnik je dao 18. Mark Gasol je bio najbolji igrač Đirone sa 24 poena, Branko Cvetković je ubacio je 13. Predrag Drobnjak je zabeležio po skok i blokadu.

Hemofarm je već na početku meča napravio veliku seriju od 14:0 i preuzeo kontrolu. Gosti su uspeli da smanje reultat na poluvremenu 42:34 ali su Roul Maršal i Goran Jagodnik povećali prednost domaćina na 23 poena.

Viktor Sada i Mark Gasol postigli većinu poena za Đironu u drugom delu meča, a gosti koji su u prvom poluvremenu postigli samo 34 poena, uspreli su da u četvrtoj četvrtini ubace čak 37. Nekoliko puta je Đirona uspevala da se približi na dva poena, ali je na kraju presudila hladnokrvnost Miljana Pavkovića.

"Zadovoljan sam rezultatom i igrom, iako je bilo oscilacija u igri, za šta i ja snosim deo krivice. Bilo je trenutaka kada nisam bio sasvim koncentrisan, ali pokazali smo da nam je forma u usponu", rekao je trener Hemofarma Nikolić.

"Ovo je bio veoma težak meč i mislim da smo meč izgubili već u prvoj četvrtini kada smo loše igrali odbranu. Bolje smo igrali u drugom delu meča, ali nas je Maršal uzdrmao šutevima iz daljine. Možemo biti ponosni na igru u četvrtoj četvrtini, bili smo blizu trijumfa", rekao je trener Đirone Pedro Martinez.

U narednom kolu Hemofarm gostuje Fenerbahčeu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve