Nova vest
Košarka

Utorak, 18.12.2007.

20:16

ULEB: Pobeda Zvezde u Atini

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Košarkaši Crvene Zvezde ostvarili su i petu pobedu u Uleb Kupu. Oni su na gostovanju u Grčkoj savladali Panelinios sa 83:81. Crveno- beli su utakmicu prelomili u poslednjoj četvrtini u koju su ušli sa zaostatkom od jednog poena. U završnici za infarkt zvezda je vodila sa 81:78, Grci izjednačili, a onda na samo 3 sekunde pred kraj meča Omar Kuk je pogodio dva bacanja i doneo pobedu timu iz Srbije.

Poslednji napad imao je domaći tim, ali nisu uspeli da pogode koš. U drugoj ovosezonskoj pobedi nad grčkim timom, najviše je pokazao Omar Kuk, koji je sa 23 poena bio najefikasniji akter meča. Amerikanac se pored košgeterskog učinka, istakao i u ostalim segmentima, pošto je zabeležio čak 9 asistencija, kao i 5 ukradenih lopti, što mu je donelo 30 indeksnih poena.

Tadija Dragićević je postigao 19 poena, Kovač 7, koliko i Bakić.

Na drugoj strani Luis Sims je ubacio 20, Entoni Grandi 13, dok je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Milan Dozet upisao 12 poena.

Petu pobedu „crveno-belima“ u Uleb kupu, doneo je Omar Kuk, koji je posle Vojvodine i Širokog, još jednom rešio pitanje pobednika, ovog puta sigurnim izvođenjem penala, na samo 3 sekunde pre kraja meča. Preostalo vreme, nije bilo dovoljno za organizovaniji napad domaće ekipe, pošto je Milan Dozet iz teške pozicije promašio šut za pobedu. Pobedom na gostujućem terenu izabranici Stevana Karadžića, koliko-toliko su nadomestili poraz od Nimburka u Beogradu.

Samo 3 minuta pre kraja meča, nije se očekivala uzbudljiva završnica, već sigurna pobeda Crvene zvezde. Grci su poslednji put vodili sa 68:66, ali je onda usledila sjajna serija Zvezde od 14:2 uz četiri vezane trojke (Šljivančanin, Marković, Kuk i Dragićević). Međutim, pad u igri otvorio je šansu domaćoj ekipi za pobedu. Crvena zvezda je za samo tri minuta postigla isto toliko poena, računajući i pomenuta bacanja Kuka.

''Odigrali smo jako slabu prvu četvrtinu, protivnik je igrao agresivno, nismo se adaptirali na tu odbranu, i onda su oni poveli sa 17:4. Priključak smo uspostavili krajem prve četvrtine, i u drugoj četvrtini smo imali mnogo bolju odbranu sa četiri poena minusa, da bismo u trećoj četvrtini uspostavili ravnotežu u skoku, koja je u prvom poluvremenu bila na strani domaćina. U jednom trenutku pre kraja odlepili smo se na 10 poena razlike, ali smo tu prednost prokockali i ušli u neizvesnu penal-završnicu. Na kraju smo pogocima Omara Kuka sa penala tri i po sekunde pre kraja obezbedili pobedu, što je vrlo značajno u ovom trenutku. Nadam se da će to vratiti atmosferu i samopouzdanje igračima pred narednu utakmicu sa Vojvodinom'', izjavio je Stevan Karadžić za B92 nakon utakmice.

U preostalim mečevima F grupe, Dinamo je bio ubedljiv protiv Ostendea 104:84, dok je Nimburk savladao Fortitudo sa 82:70.

Crvenoj zvezdi je potrebna još jedna pobeda na mečevima sa Ostendeom i Dinamom u Beogradu, odnosno Fortitudom u Bolonji, da bi i teoretski obezbedila plasman u narednu rundu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve