Nova vest
Košarka

Utorak, 18.12.2007.

18:16

Vujošević: "Apsurdni uslovi"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da veruje u pobedu svog tima nad Roanom u devetom kolu Evrolige, iako će se utakmica igrati, kako je rekao, "u apsurdnim uslovima", bez publike. Meč se igra u sredu u Pioniru.

"Roan je nezgodna ekipa, a mi igramo na domaćem terenu, ali u apsurdnim uslovima. Košarka se igra za publiku i pravi spektakl i
tako nam pomaže da igramo bolje. Verujem da ćemo, ipak, dobiti ovaj značajni susret"
, rekao je Vujošević novinarima.

Šampion Srbije će dočekati prvaka Francuske bez publike, pošto je rukovodstvo Evrolige kaznilo Partizan utakmicom pred praznom halom, zbog ubacivanja predmeta u teren. Svaki klub moći će da ima samo 30 zvaničnih predstavnika na utakmici, koju će pratiti i novinari.

"U sportu je pobedu nemoguće tačno predvideti. Sutrašnja utakmica je duel dva ravnopravna rivala, ali mislim da che odlučiti naša
veća želja i energija, koju dobijamo zato što igramo bez publike, što nam daje i dodatnu obavezu"
, rekao je Vujošević.

Trener šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije i novinari razgovarali su o uzroku kazne, a Vujošević je upozorio da bi kazna mogla i da se pooštri ako se nastavi sa takvim ponašanjem, za koje je ocenio da je nerazumno.

"Meni je Partizan kao porodica. Ne kažem da ga volim najviše, ali ne može niko da kaže da ga voli više od mene. Ove kazne su nas i
koštale i to 100.000 evra do sada. Nama su to velike pare. Ne dolazi neko u svoju porodicu i pravi toliku štetu"
, kazao je on.

Vujošević je i pohvalio svoju ekipu što ima energije da igra uprkos napornim putovanjima i zgusnutom rasporedu. On je ponovio ocenu sa početka sezone da bi plasman ovog tima u drugi krug bio veliki uspeh, ali da to niko ne može da traži od Partizana.

Najbolji igrač Partizana ove sezone, centar Nikola Peković ocenio je da pobeda zavisi samo od njegovog tima.

"Ovo je veoma važna utakmica, a Roan je izuzetno kvalitetna ekipa, ali ako odigramo koncentrisano i borbeno kao u Francuskoj, mislim da pobeda ne bi trebalo da dolazi u pitanje", rekao je Peković.

Rivali koji se sastaju u sredu u Pioniru imaju po tri pobede i pet poraza i meč je važan obema ekipama za borbu za drugi krug.

Utakmica počinje u 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve