Nova vest
Košarka

Utorak, 20.11.2007.

20:14

Druga pobeda Hemofarma

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Košarkaši Hemofarma pobedili su kod kuće rumunski Asesoft sa 95:85 (28:22, 24:25, 26:14, 17:24) u meču 3. kola grupe C ULEB kupa. Do druge pobede u tom takmičenju, Vrščane je predvodio Vladan Vukosavljević, sa 28 poena i 8 skokova, Jagodnik je ubacio 18, Božović 13, Joksimović 12, a Stefan Marković 10. U sledećem kolu, za nedelju dana, Hemofarm dočekuje holandski Hanzevast iz Groningena.

Vrščani su nakon prošlonedeljnog poraza protiv Đirone, ovoga puta bili znatno bolji. U Asesoftu nastupaju četiri Amerikanca i oni su uspevali da odole domaćinu u prvih 20 minuta nakon kojih je Hemofarm imao plus pet (52:47).

Ipak, u trećoj četvrtini Hemofarm je prelomio utakmicu, najviše zahvaljujući seriji 11-0, koja ih je dovela na visokih 63:47. U poslednjoj deonici ekipa Miroslava Nikolića malo se opustila pa su Rumuni izbegli ubedljiviji poraz.

Trener Hemofarma Miroslav Nikolić ocenio je da je njegov tim zaista bio bolji, ali je dodao da nije zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Još se nisu uklopila dva stranca. Gosti su došli da pobede, ali mi im nismo dozvolili iznenadjenje. Imali smo dosta oscilacija u igri, dobili su nas u skoku, mnogo smo poena primili. Hemofarm može mnogo bolje da igra sa ovim sastavom. Mislim da ćemo proći prvi krug", rekao je Nikolić.

Trener Asesofta Mladen Jojić rekao je na konferenciji da njegova ekipa nema iskustva za ovaj nivo takmičenja i da se njihovi uspesi u domaćem prvenstvu ne mogu meriti sa učešćem u ULEB kupu.

"Svoj dublji komentar, kada pregledam statistiku, ostaviću za igrače", rekao je Jojić.

Hemofarm - Asesoft 95:85

Hemofarm: Pavković, Simonović, Joksimović 12, Božović 13, Marković 10, Savović, Jagodnik 18, Mladenović, Borisov, Maršal 6, Džonson 8, Vukosavljević 28.
Asesoft: Blitaru, Eliot 15, Sijasto, Obradović 13, Cepulis 19, Paul, Gajdamavićus 9, Karlucašu 11, Grifit 11, Gnjato, Dandjelo, Hargov 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve