Nova vest
Košarka

Subota, 17.11.2007.

15:02

Srbija čeka protivnike 16. februara

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Osam košarkaških reprezentacija već sada mogu da rezervišu karte za Evropski šampionat u Poljskoj 2009. godine. To je rezultat odluke borda FIBA Evropa koji se sastao u Pragu, kako bi diskutovao o formatu kvalifikacija.

To znači da su Rusija, Španija i Litvanija, tri prvoplasirana tima na Evropskom prvenstvu u Španiji su se direktno plasirali, kao i Grčka, Nemačka, Hrvatska i Slovenija, koji će se naći na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Pekingu. Osma reprezentacija je Poljska, koja se automatski kvalifikovala kao domaćin.

17 ostalih članova divizije A će igrati kvalifikacije sledećeg leta, a to su: Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Makedonija, Mađarska, Velika Britanija, Izrael, Italija, Letonija, Portugal, Srbija, Turska i Ukrajina.

Timovi će biti podeljeni u tri grupe po četiri i jednu od pet ekipa. Pobednici svake grupe i tri najbolje drugoplasirane će proći na Evrobasket 2009. godine. Poslednja karta biće dodeljena na dodatnom turniru kvalifikacija leta 2009. godine.

Žreb grupa kvalifikacija održaće se 16. februara u Veneciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve