Nova vest
Košarka

Subota, 03.11.2007.

20:05

Prvi poraz FMP-a u Železniku

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Košarkaši FMP Železnika izgubili su od Zadra rezultatom 88:86 (25:17, 22:28, 25:19, 16:22) u meču 8. kola NLB lige i tako su zabeležili prvi poraz na svom terenu ove sezone. Finiš utakmice bio je vrlo uzbudljiv, domaćin je skoro celu utakmicu bio u rezultatskom deficitu, ali je u poslednjem minutu trojkom Protića došao do vođstva – 84:83. Bruer je bio nepogrešiv sa penala, ali su 'panteri' ipak imali napad za pobedu - Labović je promašio trojku, a Samardžiski posle ofanzivnog skoka nije uspeo da izbori produžetak.

Dragan Labović je predvodio tim Vlade Vukoičića sa 25 poena (3-4 za dva, 4-6 za tri), a jedino je Zoran Erceg još ubacio dvocifren broj poena (11), ali uz loš procenat realizacije – 4 od 12. Predrag Samardžiski je, pored 9 poena, zabeležio i 11 skokova.

Fenomenalnu partiju za goste pružio je Šamel Stolvort, koji je ubacio 30 poena (8-9 za dva, 2-3 za tri) i tako nadomestio lošu partiju drugog strelca ekipe Korija Bruera (2-9 iz igre, pet izgubljenih lopti). Sjajan je bio i Jure Lalić sa 21 poenom (4-7 za dva, 3-4 za tri).

Stolvort je već u prvoj deonici najavio sjajno veče, pošto je sa sedam uzastopnih poena doneo svom timu +8.

Štimac i Lalić su održavali stečeni višak sve do sredine drugog perioda, ali su Lazić i Labović trojkama uspostavili ravnotežu. Posle zakucavanja Labovića FMP je napravio tri poena viška, ali su Stolvort i Gečevski omogućili minimalnu prednost Zadru na poluvremenu – 47:45.

Kada su se Stolvortu u trećoj četvrtini pridružili Barać i Lalić ekipa Ace Petrovića stvorila je razliku od 10 poena – 67:57. Sjajni Labović, potpomognut Dejanom Delićem i Nemanjom Protićem, ponovo vraća domaće u igru, ali je Zadar po več opisanom scenariju došao do pete pobede u sezoni.

FMP Železnik se sada nalazi na trećoj poziciji sa skorom 5-3, a u sledečoj rundi gostuje Hemofarmu u Vršcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve