Ratko Varda potpisao za VivaMenorku

Izvor: B92, zvanicni sajt Španija
Podeli

Nekadašnji centar beogradskog Partizana Ratko Varda posptisao je ugovor sa ekipom VivaMenorka. 213 centimetara visoki centar prošle sezone nastupao je za madridski Real, ali je veći deo godine pauzirao zbog teže povrede.

VivaMenorka je trenutno poslednjeplasirani tim u ACB ligi. U prvih šest kola ekipa nije uspela da zabeleži niti jednu pobedu, pa će sigurno dovođenjem Varde ambicije skočiti.

„Sviđa mi se trener i sastav. Zato sam i potpisao za VivaMenorku. Potrebno je samo da pobedimo nekoliko utakmica i steknemo samopouzdanje da bi pobegli sa začelja ACB lige“, rekao je Varda.

U ekipi VivaMenorke ove sezone nastupaju Srbin Marko Marinović, Slovenac Marko Tušek i Hrvati Mario Stojić i Marino Baždarić.

Ratko Varda je karijeru počeo u mlađim kategorijama Crvene zvezde, potom je četiri godine nosio dres Partizana. 2001. je prešao u NBA gde je igrao za Detroit Pistonse i Vašington Vizardse. 2003. igrao je za ljubljansku Olimpiju, pa je bio član grčkog Apolona, turskog Bešiktaša, ukrajinskog Kijeva i prošle sezone je nosio dres madridskog Reala.