Nova vest
Košarka

Petak, 12.10.2007.

12:33

Bas: "Kobi može da ide"

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Vlasnik Los Anđeles Lejkersa Džeri Bas spreman je da, ukoliko bude dobrih ponuda, trejduje svoju najveću zvezdu Kobija Brajanta. Bas je poznat po tome da ume da se oderekne usluga superstarova, kao što je bio slučaj sa Šekilom O' Nilom, ali odluka da pusti Brjanta šokirala je i O' Nila. "Pretpostavljam da je posao važniji od lojalnosti, ali ipak da tako nešto izjavi?", bio je zbunjen Šekil.

Brajant je jedan od najboljih igrača svih vremena, dva puta najbolji strelac lige.

"Pre ili kasnije to mora da se uradi sa bilo kojim igračem", rekao je Bas.

Brajant je nekoliko puta tražio da bude tzrejdovan, nezadovoljan svojim statusom u klubu. Sada je i druga strana odgovorila na učestale zahteve igrača.

"Deo našeg posla je da slušamo pritužbe igrača za koga ste mislili da može da se ukopi u tim. Nema tu mngo lojalnosti, sve je posao i ja kaoi i Kobi gledam tako na stvar", rekao je Bas.

Predsednik kluba je dao svoj komentar trima štampanim medijima iz Los Anđelesa. Ipak, neki igrači nisu čuli za novonastalu situaciju.

"Nisam ništa čuo. Naše je da igramo košarku, a ne da se mešamo u politiku kluba", rekao je Lamar Odom.

Krilni centar Roni Turijaf je čuo za novosti.

"Nemam komentar, to je stvar između Kobija i uprave", rekao je Turijaf.

Lejkersi su osvojili tri titule i igrali četiri finala pre nego je O Nil trejdovan u Majami u julu 2004. godine. Posle toga nisu nijednom trijumfovali u plej of seriji, a Majami je sa Šekilom postao šampion 2006. godine.

"Svako može biti trejdovan, ali je kod mene razlika što sdam osrao pri tome da odem iz kluba. Ja sam lojalan čovek, ali kada nešto odlučim to mora biti tako. Kada neko romeni mišljenje , a mene ne obavesti o tome to znači da mi više nije lojalan i tu saradnja prestaje", rekao je Šakil.

Brajant je dugo ćutao o toj stvari, ali je novinarima rekao da je nezadovoljstvo presudilo da zatraži prelazak. Sa predsednikom kluba razgovarao je u Barseloni.

"Slušao ja 45 minuta veoma pažljivo, Pokušao sam da mu objasnim koliko je obožavan u gradu i da bi ostavio 10 milona obožavatelja za prelazak na nepoznatu teritoriju i da bi to za njega bio loš potez. Kada sam završio on je rekao da u suštini misli isto", rekao je Bas.

Tim sada traži pravu kombinaciju.

"Moramo da nađemo nekoga ko vredi kao on. Takvih igrača je malo, a i ako ih ima uglavnom su u timovima koji idu na titulu, a oni ne žele trejd", dodao je Bas.

On je pomenuo Brajantu da ima nekoliko neodgovarajućih ponuda. Propala je i mogućnost da bude zamenjen Kevinom Garnetom.

"Rekao sam mu da ću učiniti sve da odgovorim na njegove zahteve, ali da ne mogu da ga pustim ukoliko ti uslovi ne budu dovoljno dobri za klub", rekao je on.

Ovo će biti 12. sezona za Brajanta u ligi, sve u Lejkersima.

"Doktor Bas je otkrio veći deo našeg razgovora u Barseloni. Nemam šta da dodam" rekao je Brajant.

Trener Fil Džekson smatra da Kobi mora da se koncentriše na rad u timu.

"Poručio sam mu da, ako bude uspeo da unese sebe u igru, da će biti u redu. Ako ne može da se obaveže , neće uspeti da opstane. Očigledno je rastrojen i ne može da se uklopi", rekao je Džekson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve