Nova vest
Košarka

Petak, 21.09.2007.

17:23

Jasikevičijus slobodan igrač

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Šarunas Jasikevičijus igraće naredne sezone za novi tim, pošto se sporazumno rastao sa Golden Stejt Voriorsima. Litvanac je stigao u Ouklend 17. januara ove godine iz Indijane u razmeni osam igrača i nastupio je na 26 mečeva, beleživši u proseku 4.3 poena i 2.3 asistencije.

Jasikevičijus je trebalo da da ove godine u Voriorsima zaradi 4 miliona dolara, ali je sporazumno raskinuo saradnju. Da bi postao slobodan agent, potrebno je da sačeka nedelju dana. Ukoliko mu neko u tih nedelju dana ponudi ugovor iz NBA, moraće da mu isplati 4 miliona dolara.

U igri za dovođenje Jasikevičijusa je Olimpijakos, koga sa klupe predvodi nekadašnji Šarasov trener iz Makabija Pini Geršon.

"Smatramo da je ovo najbolja odluka za obe strane. Kao takmičar, Šarunas očigledno želi da igra značajniju ulogu u timu. To će mu sigurno biti omogućeno u nekoj drugoj sredini", rekao je Kris Malin, izvršni potpredsednik Voriorsa.

I pored povrede, Jasikevičijus je nastupao na svim utakmicama Evropskog prvenstva za košarkaše, pa je tako svojoj reprezentaciji doneo bronzanu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve