Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.09.2007.

18:41

Oproštaj Divca u subotu

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

U subotu 22. septembra u 20 časova ispred Narodne Skupštine Srbije u Beogradu, biće održana centralna manifestacija na kojoj će se Vlade Divac zvanično oprostiti i zahvaliti svim svojim dugogodišnjim saigracima, prijateljima i publici koja ga je podržavala. Jedan od najvećih dogadjaja na Balkanu, pratiće mediji iz celog sveta, uključujući i Ameriku, kao i novinare zemalja u regionu.

Na specijalnoj bini širine skoro 40 metara pojaviće se najveće zvezde američke košarke: Chris Webber, Bobby Jackson, Hido Turkoglu, Greg Popovich, Scot Pollard ( sa kojima je Divac igrao u Sakramentu), Bill Bretka (nekadašnji Divčev trener u Lejkersima), Glen Rice (saigrač iz Šarlot Hornetsa), Panagiotis Fasulas, Aleksandar Volkov...

Žurka u centru grada neće proći ni bez najvećih košarkaškaških imena iz Srbije, ali i susednih zemalja: Predrag Stojaković, Saša Đorđević, Saša Danilović, Žarko Paspalj, Zoran Savić, Dino Radja, Toni Kukoč, Jurij Zdovc ( Divčevi saigrači iz reprezentacije SFRJ i SRJ i domaćih klubova u kojima je igrao)...

Velika zvezda Mory Cante, ambasador dobre volje UN i izvodjač hita Yeke Yeke, održaće koncert sa ansamblom afričkih originalnih instrumenata i u svom stilu doneti karnevalsku atmosferu na beogradske ulice.

James Brown family ispuniće nedavno dato obećanje, kralja funk i soul muzike, datog na poslednjem koncertu u Beogradu. Ovog puta u njegovo ime to će uciniti direktni potomci koji su sa njim proveli 40 godina zajedničkog rada.

Divčevu oproštajnu žurku uveličaće i brojne zvezde domaće muzičke scene: Van Gog, grupa Negativ, Aleksandra Kovač, Vlada Divljan, Slobodan Trkulja, Esma Redžepova (Ambasador dobre volje UN i majka 45 -oro dece) i mnogi drugi.

Vlade će se zajedno sa svojim saigracima podsetiti najbitnijih događaja u svojoj igračkoj karijeri, a prijatelje kao i sve ljude dobre volje pozvati da ga podrže u humanitranom radu kojim se bavi poslednjih petnaest godina.

Producent ovog događaja je Dušan Ercegovac, art direktor Boris Miljković a u ceo produkciono-organizacioni tim uključeno je preko 150 ljudi.

Na velikoj žurci ispred Narodne skupstine svi mogu postati deo Divčevog tima i pomoći akciju koju su Vlade i njegova supruga Snežana ( predsednik Humanitarne organizacije Divac) pokrenuli u želji da izbeglim i raseljenim licima koja žive u izbegličkim kampovima Srbije, obezbede krov nad glavom. Slanjem SMS poruka na brojeve 6312 (za Telenor mreže) ili 6412 ( za MTS mreže), čija je cena 100 dinara (uključujući pdv) svako od nas može postati donator ove akcije i pomoći rešavanje jednog od najvećih socijalnih problema u našoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve