Nova vest
Košarka

Nedelja, 26.08.2007.

10:59

Nemilosrdni Amerikanci

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Ako je išta izvesno posle četiri dana kvalifikacionog turnira u Las Vegasu, na kojem se deset reprezentacija bori za dve "olimpijske vize", to je da je jedna od njih rezervisana za Amerikance. Poslednja žrtva izabranika Majka Kšiševskog, koje mnogi uporedjuju sa "Drim timom 1" bila je Kanada. Čak 50 koševa razlike (113:63) u korist Amerikanaca najbolja je ilustracija svega što se dešavalo na terenu.

Sa 25 poena najefikasniji akter susreta bio je Karmelo Entoni. Majkl Rid je postigao 19, od čega pet "trojki", a sledili su Kobi Brajant sa 15, Amari Stodemajer 12 i Lebron Džejms sa deset koševa.

Reprezentacija za koju se smatralo da jedina može ravnopravno da se nosi sa Amerikancima, Brazil je samo zahvaljujući fantastičnom Leandru Barbosi izbegla neprijatno iznenadjenje u duelu sa Devičanskim ostrvima.

Krajnji rezultat 93:89 najbolje odslikava neizvesnost koja je vladala u tom meču. Barbosa je, medjutim, sa 36 koševa sprečio iznenadjenje pa će Amerikanci i Brazilci u medjusobnom odmeravanju snaga u poslednjem kolu odlučiti koja će od dve reprezentacije osvojiti prvo mesto u grupi B.

U grupi A Argentina je savladala Meksiko sa 104:83, dok su Portorikanci definitivno potonuli pošto su poraženi i od Urugvaja sa 82:79.

Uoči poslednjeg dana kvalifikacionog turnira Argentina u A grupi vodi sa skorom 3-0. Slede Urugvaj 2-1, Meksiko i Panama 1-2 i Portoriko 1-3.

U grupi B Amerikanci i Brazil imaju skor 3-0. Slede Kanada 2-2 i Devičanska ostrva, odnosno Venecuela 0-3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve