Nova vest
Košarka

Sreda, 22.08.2007.

14:24

KK Hemofarm doveo Gorana Jagodnika

Izvor: Andrijana Žikić

Autor:Andrijana Žikić

Default images

Slovenački reprezentativac Goran Jagodnik potpisao je jednogodišnji ugovor sa vršačkim Hemofarmom. Visok je 202cm, igra na poziciji krila i krilnog centra, a nastupao je za Midonas Kolege (Turska), Lokomotivu (Rusija), Prokom Trefl i Anvil Vloclavek (Poljska) i Legea Scafati (Italija).

Košarkaši Hemofarma se trenutno nalaze na Kopaoniku, gde se predvođeni Miroslavom Nikolićem pripremaju za narednu sezonu.

‘’Za sada, ono koliko znam o Goranu Jagodniku, mogu samo da ga hvalim. To je igrač sa prostora ex Yu, proveren I disciplinovan. Ima 33 godine I bogato iskustvo Igranja u mnogim klubovima I reprezentaciji. Tražio sam stranca tog kalibra, koji ima takav - čvrst karakter da može da ‘’povuče’’ ovu decu’’ , rekaao je Nikolić.

Direktor KK Hemofarm Marko Ivanović je istakao da je to samo prvo pojačanje u nizu I da se može očekivati u skorije vreme još jedan stranac:

“To je igrač sa dugogodišnjim iskustvom igranja po Evropi i složili smo se da nam baš takav profil pojačanja treba za naš mladi tim. U dogovoru sa trenerom Nikolićem doneli smo odluku da je Jagodnik igrač kakvog želimo, iskusni profesionalac koji pokriva dve pozicije. Prošle sezone je počeo u italijanskom Skafatiu a sezonu je završio u poljskom Vloclaveku, gde je postizao 19 poena po utakmici u domaćem prvenstvu i 15 u ULEB Kupu. Četiri sezone je proveo u Prokom Trefl Sopotu gde je bio kapiten tima a 2005. bio je u deset strelaca Evrolige. Starter je u reprezentaciji Slovenije I godinama u nazad je potvrdio svoj igrački kvalitet.’’Sada istražujemo tržište dalje i nadamo se da ćemo uskoro pojačati tim još jednim kvalitetnim igračem, ali još uvek nisam blizu potpisivanja ugovora da bih govorio o imenima".

Goran Jagodnik se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije Slovenije , na turniru u Atini, gde je juče ostvario pobedu nad reprezentacijom Italije, sa postignutih 11 poena:

’Zadovoljan sam potpisanim ugovorom i siguran sam da dolazim u ambiciozan klub I zdravu sredinu. Moj novi klub je u vrhu srpske košarke I Jadranske lige a dobre rezultate postižu I u ULEB kupu. Verujem da ću maksimalno pomoći timu da ostvarimo sve ciljeve koji budu postavljeni pred nas u sezoni koja dolazi.’’

Na pitanje da li poznaje trenera I nekog od saigrača u Hemofarmu kaže:

’Poznajem nekoliko igrača ,a imao sam prilike i da igram protiv nekih kao I protiv trenera. U Vršcu sam bio 2001 sa reprezentacijom Slovenije kada smo igrali protiv Jugoslavije. Biće dovoljno vremena da se dobro upoznam I uklopim I sa timom I sredinom u koju dolazim.’’

Goran Jagodnik će se ekipi Hemofarma pridružiti po završetku Evropskog prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve