Nova vest
Košarka

Sreda, 22.08.2007.

09:37

Kobi i Lebron jure vizu za Peking

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Prvenstvo Amerike u košarci počinje u sredu u Las Vegasu. Reč je o kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koje će se naredne godine održati u Pekingu. Finalisti turnira u gradu kocke i zabave obezbediće plasman u Kinu.

Amerikanci su apsolutni favoriti za prvo mesto. Svaki drugi ishod predstavljao bi senzaciju, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da Argentina nije došla u kompletnom sastavu. Gaučosi su u Las Vegasu bez Emanuela Đinobilija, Andresa Noćionija, Fabricija Oberta, Valtera Hermana i Karlosa Delfina.

Majk Kšiševski, selektor Amerikanaca objavio je sastav u kome su: Džejson Kid, Kobi Brajant, Karmelo Entoni, LeBron Džejms, Amari Stodemajer, Dvajt Hauard, Čansi Bilaps, Tejšon Prins, Majkl Red, Tajson Čendler, Majk Miler i Deron Vilijams.

"Bila je to teška odluka. Duren i Kolison su zaslužili mesto u timu, ali morali smo da se opredelimo za 12 igrača. Poznat je naš cilj, očekuje nas veliki izazov. Konkurencija je velika, ali očekujem da ćemo proći na Igre u Pekingu", rekao je Kšiševski.

Pored Amerikanaca, glavni kandidati za olimpijsku vizu su Brazilci. Leandro Barbosa je najpoznatiji igrač tima u kome su još i Anderson Varežao, Nene Ilario, Tijago Spliter, Rafael Araužo i drugi.

U konkurenciji su još i Argentinci sa Pepe Sančesom, Luisom Skolom, Rubenom Volkovijskim i Pablom Priđonijem i Portoriko sa Karlosom Arojom, Elijasom Ajusom i Piterom Džonom Ramosom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve