Nova vest
Košarka

Utorak, 21.08.2007.

21:39

Palasio novi plej Partizana

Izvor: B92, Novosti

Autor:B92, Novosti

Default images

Prvak Srbije i NLB lige pronašao je zamenu za Vontiga Kamingsa. Prvi plejmejker Partizana u sledećoj sezoni trebalo bi da bude 29-godišnji Milt Palasio, državljanin Belizea rođen u Los Anđelesu, koji je tokom profesionalne karijere promenio čak šest NBA klubova i ostvario prosek od 4.8 poena.

"U pregovorima smo s Palasijom", zvanično je potvrdio sportski direktor Partizana Dragan Todorić "Večernjim novostima", a nezvanično se saznaje da je saradnja već dogovorena.

Najbolju NBA sezonu odigrao je 2005/2006. u dresu Jute, za koju je na 71 meču (18 kao starter) ostvario prosek od 6,2 poena i 2,7 asistencija, uključujući i rekord karijere od 20 koševa u duelu s Hjustonom. Sezonu 2004/2005. proveo je u Torontu i bio drugi asistent tima (279). Od 1999, kada nije prošao na NBA draftu, igrao je i za Vankuver, Boston, Finiks i Klivlend. Protekle sezone nije uspeo da se izbori za mesto trećeg plejmejkera u Sijetlu u konkurenciji Majka Vilksa, Luka Ridnoara i Erla Votsona. Palasio ima osmoro braće i sestara, a uživa u čitanju i filmovima, što je osobina koju posebno ceni trener Partizana Duško Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve