Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.08.2007.

15:41

Marko Milić opet u Olimpiji

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Union Olimpija objavila je u četvrtak da je dovela bivšeg košarkaša tog kluba Marka Milića. 30-godišnji Milić potpisao je sa ljubljanskim klubom ugovor na godinu dana, u koji se vratio posle kratkog perioda provedenog u Real Madridu gde je odigrao samo dve utakmice u ULEB kupu i u španskom klubu je imao prosek od 6,7 poena i 2,3 skoka.

U poslednjoj sezoni u Olimpiji, Milić je odigrao 11 utakmica u Evroligi, sa prosekom od 15,1 poena i 6,9 skokova. Milić je debitovao u sezoni 1991-92. u slovenačkom Triglavu, ali je ubrzo prešao u Olimpiju odakle je 1997. draftovan od strane Filadelfije kao 34. pik. Milić je potpisao 1997-98. za Finiks, ali je zbog lok-auta otišao u Tursku gde je igrao za Fenerbahče, ali se u sezoni 1999-2000. vratio u Olimpiju.

Slovenački košarkaš je opet napustio Olimpiju da bi igrao za Real Madrid, ali je u međuvremenu otišao u Italiju gde je nastupao za više klubova – Fortitudo, Roseto, Skavolini i Virtus, a onda se vratio u Ljubljanu pred početak prošle sezone. Kada je Olimpija izgubila sve šanse za plasman u Top 16 Evrolige, prešao je u Madrid gde je osvojio ULEB Kup i prvenstvo Španije.

Milić je takođe bio član reprezentacije Slovenije za koju je odigrao 59 utakmica, uključujući i nastupe na rekordnih 6 Prvenstava Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve