Nova vest
Košarka

Utorak, 17.07.2007.

16:25

Reprezentacija bez Uroša Tripkovića

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Uroš Tripković neće moći da se pojavi na prozivci reprezentativaca Srbije pred Evropsko prvenstvo u Španiji zbog povrede, navodi se u zvaničnom saopštenju KK Partizan na internet stranama beogradskog kluba. Tripković je, navodi se u saopštenju, želeo da igra za reprezentaciju, ali je poslednja lekarska kontrola koja je urađena u utorak pokazala da će bek Partizana i reprezentacije morati da pauzira još tri nedelje.

U saopštenju objavljenom na sajtu www.kkpartizan.co.yu navodi se da "Uroš Tripković i pored velike želje, nažalost, neće biti u prilici da se priključi pripremama seniorske reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Španiji.

Kao što je poznato, 27. juna dr Boris Petrović i dr Sead Malićević su na osnovu magnetne rezonance dijagnosticirali da Tripković ima dve stres frakture na oba ramusa pubične kosti i osteitis simfize.

Na osnovu dijagnoze našem igraču naloženo je strogo mirovanje, predložene su promene u ishrani i suplementaciji, kao i tretmani koji imaju organski vezan kalcijum."

U saopštenju se objašnjava da se "zbog želje da igra za reprezentaciju Tripković sa dr Petrovićem i dr Malićevićem dogovorio da se pred početak priprema obavi kontrolni pregled. Na osnovu novog nalaza sa magnetne rezonance dr Boris Petrović je zaključio da je poboljšanje krajnje neznatno i naložio još najmanje tri nedelje strogog mirovanja uz adekvatne terapije."

Zoran Slavnić tako, najverovatnije, ostaje bez još jednog od osamnestorice kandidata, a u saopštenju KK Partizan se kaže da su "Uroš Tripković i KK Partizan, u skladu sa višedecenijskom praksom tog kluba u saradnji sa selektorima o nalazima medicinskih stručnjaka odmah obavestili Zorana Slavnića."

Tripković je igrao za reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Slavnić rekao je agenciji Beta da mu je žao što Uroš Tripković zbog povrede neće moći da igra na Evropskom prvenstvu, ali je istakao da je bio spreman i za to.

"To je viša sila i tu se ništa ne može. Mogu samo da žalim što nismo imali tu sreću da se oporavi na vreme. Bio sam spreman i na to jer mi je i ranije objavio tu povredu i naknadne preglede", rekao je Slavnić.

Selektor je kazao da će tim biti slabiji bez beka Partizana.

"Tripković ima svoju težinu, nije on pozvan zato što ga neko voli, već zato što ga ceni. Ali, šta ja mogu sad osim da idem dalje", rekao je Slavnić.

Košarkaš je rekao da mu je "stvarno žao", ali da ne može ništa da se promeni.

"Žao mi je što neću biti sa reprezentacijom i sa svojim drugarima. Lepo smo se uklopili i družili ono malo vremena što smo proveli
zajedno. Stvarno mi je krivo, ali ne mogu ništa da promenim jer moram da mirujem
", rekao je Tripković Beti.

On je objasnio da je mirovanje neophodno jer bi u suprutnom naprsle kosti mogle da puknu ili bi povreda prešla u hroničnu.

"Zato moram da mirujem. Čuo sam se sa Mokom, on je i ranije znao za moju povredu i rekao je da razume. Biću spreman do početka sezone, ali ne znam da li ću se oporaviti za pripreme Partizana", rekao je Tripković.

Reprezentacija počinje pripreme 19. jula u Kovilovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve