Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.07.2007.

12:11

Turci sa najjačim timom u Španiji

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Selektor turske reprezentacije Bogdan Tanjević saopštio je spisak od 18 kandidata za dres nacionalnog tima na Evropskom šampionatu u Španiji. Pored 12 igrača koji su na prošlogodišnjem šampionatu sveta u Japanu stigli do četvrtfinala, Tanjević je pozvao Omeran Onana, Tutkua Ačika, Omera Asika, Kerema Tunčerija, Memeta Okura i Hidajeta Turkolua.

"Pozvao sam 18 igrača, među kojima su i neki stariji kao Onan i Ačik. Obojica su imali sjajnu sezonu i želeo sam da ih nagradim. Tu je bio i Baris Hersek, ali je zbog discipline prekomandovan u mladi tim. Asik će prvi put biti u reprezentaciji a pozvao sam ga jer je pametan i jednostavan igrač", rekao je Tanjević.

U reprezentaciju se vraćaju i dvojica sjajnih NBA igrača – Memet Okur, krilni centar Jute Džez i Hidajet Turkolu, krilo Orlando Medžika.

"Razgovarao sam sa Memom i Hidom i obojica jedva čekaju da se priključe pripremama. Oni će u mnogome doprineti našem kvalitetu i mislim da neće imati problem u prilagođavanju", tvrdi Tanjević.

TURSKA: Omer Asik (Alpela), Dženk Akjol (Efes), Ermal Kurtolu (Efes), Kerem Gonlum (Efes), Hakan Demirel (Fenerbahče Ulker), Ibrahim Kutluaj (Fenerbahče Ulker), Ouz Savaš (Fenerbahče Ulker), Omern Onan (Fenerbahče Ulker), Semih Erden (Fenerbahče Ulker), Fatik Šolak (Galatasaraj), Ersan Iljasova (Milvoki Baks), Engin Atsur (Severna Karolina Stejt), Hidajet Turkolu (Orlando Medžik), Ender Arslan (Efes), Kaja Peker (Tau), Serkan Erdogan (Tau), Tutku Ačik (Turk Telekom), Memet Okur (Juta Džez).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve