Nova vest
Košarka

Sreda, 27.06.2007.

16:35

EP U20: Srbija favorit uz Tursku

Izvor: Andrijana Žikić

Autor:Andrijana Žikić

Default images

Evropsko prvenstvo za košarkaše do 20 godina startuje 6.jula u Novoj Gorici (Slovenija), a završava se 15.jula u Italiji. Srbija brani "zlato" osvojeno prošle godine u Izmiru pod vođstvom Miroslava Nikolića, kada su tim činili igrači Srbije i Crne Gore rođeni 1987. i 1986.godine.

Na širem spisku trenera mlade reprezentacije Srbije Vlade Vukoičića nalazi se dvadesetak igrača: Milenko Tepić, Nikola Dragović, Branko Jereminov, Ivan Paunić i Nikola Dragović koji su nosili dres reprezentacije prošlog leta u Izmiru, zatim Nemanja Aleksandrov, Marko Đurković, Maksim Kovačević, Stefan Nikolić, Miloš Avlijaš, Luka Drča, Nikola Filipović, Uroš Nikolić, Svetozar Popović, Nemanja Prolović, Vladimir Štimac, Miloš Teodosić, Dušan Trajković i Nenad Zivčević.

U Sloveniji, odnosno Italiji nadmetaće se 16 ekipa koje su raspoređene u četiri grupe.

Osvajanje trofeja prepušteno je favoritima, selekciji Turske i Srbije, čije su se košarkaške generacije poslednjih godina sastajale u finalima.

Srbija i Crna Gora je uvek bivala uspešnija: 2005.godine u "Pioniru" juniori Stevana Karadžića pobedili su Tursku (78:61), a zatim su 2006. izabranici Miroslava Nikolića naneli poraz Turcima na domaćem terenu (64:58).

Međutim, okosnica nacinalnog tima Turske ostala je ista. Najviše se očekuje od MVP-a predhodnog prvenstva Cenk Akyola, Mehmet Yagmura i Oguz Savasa.

Srbija zauzima prvo mesto u grupi A, gde su i selekcije Slovenije, Mađarske i Francuske. Prvi protivnik izabranika Vlade Vukočića na prvenstvu jeste domaćin, Slovenija, a meč je zakazan za 6.jul s početkom od 18 časova.

Mlada reprezentacija Srbije se trenutno nalazi na turniru u Turskoj u okviru priprema pred EP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve