Nova vest
Košarka

Subota, 09.06.2007.

10:43

Blat na meti NBA klubova

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Trener Benetona iz Treveza Dejvid Blat je veoma tražen u poslednje vreme. Dinamo Moskva nije uspeo da ga potpiše, a njegov dosadašnji klub želi da ga zadrži u trenutku kada ga brojni NBA timovi zasipaju raznim ponudama. 48-godišnjak je izrazio želju da napusti Trevizo, pošto njegov tim nije ušao u plej-of, a uskoro bi trebalo da donese konačnu odluku.

Beneton, koji je prošle godine dao prvog pika Andreu Barnjanija i generalnog menadžera Mauricija Đerardinija Torontu, ove sezone došao je u veliku krizu posle oduzimanja bodova, zbog pogrešne registracije Erazema Lorbeka.

Blat je imao i ponudu svog nekadašnjeg kluba Makabija iz Tel Aviva, ali se na kraju višestruki izraelski i evropski šampion odlučio za Odeda Kataša.

"Dobio sam nekoliko interesantnih ponuda od NBA klubova. Beneton želi da me zadrži, tako da ću uskoro morati da donesem konačnu odluku", rekao je Blat.

Blat je takođe trener i ruske reprezentacije, a ukoliko ode u NBA bio bi drugi trener Benetona kome bi to pošlo od ruke. Pre njega u NBA je otišao Majk D'Antoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve