Peković će igrati za Crnu Goru

Izvor: Vijesti Crna Gora
Podeli

Centar Partizana Nikola Peković doneo je odluku posle razgovora sa svojim trenerom i selektorom crnogorske reprezentacije Duškom Vujoševićem da ubudućne nosi dres reprezentacije Crne Gore. Dogovor između Pekovića i Vujoševića još neće biti zvanično saopšten javnosti. Čeka se pogodan trenutak, odnosno završetak sezone da se obelodani odluka talentovanog Bjelopoljca.

Iako je Dragan Kapičić, predsednik KS Srbije, izjavio da je za Pekovića obezbeđeno mesto u reprezentaciji koja će igrati na Evropskom prvenstvu u Španiji i da se selektor Zoran Slavnić sastao sa njim i pričao na temu njegovog igranja, podgoričke "Vijesti" saznaju da niko iz KSS nije kontaktirao centra Partizana.

Međutim, i da je sa 21-godišnjim košarkašem neko razgovarao, bilo bi uzalud - Peković je u dogovoru sa porodicom doneo definitivnu odluku, pa će biti jedan od glavnih oslonaca "crvenih".

Peković je karijeru počeo u podgoričkom Junioru, 2002. godine prešao je u Atlas, da bi 2005. obukao dres Partizana. U svojoj kolekciji ima bronzanu medalju sa mladom reprezentacijom na EP u Rusiji 2005. godine, sa Partizanom je prošle godine osvojio titulu prvaka, a osvajač je zlatne medalje na EP za mlade u Izmiru 2006.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.