Nova vest
Košarka

Petak, 01.06.2007.

00:04

Belošević: "Dosta nam je pritisaka"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Dan posle velikog incidenta u Vršcu reakcija sudijske organizacije bila je odlučna: umesto u hale, arbitri će u subotu doći u Kuću košarke, gde će biti održan sastanak svih službenih lica Naše Sinalko superlige. Najcenjeniji košarkaški sudija u Srbiji Ilija Belošević, koji je predsednik Udruženja srpskih košarkaških sudija, objašnjava za B92 kako je došlo do takve odluke.

"Rešili smo posle neviđenog incidenta da reagujemo jer su se kod nas u poslednje dve-tri godine dešavali slični incidenti na Cetinju, u Podgorici i u samom Beogradu. Moramo da skrenemo pažnju košarkaške javnosti na ono što nam se dešava i probleme koji nam se dešavaju. Simptomatično je da se to dešava samo kod nas, da su sudije izložene tolikim pritiscima".

Belošević ističe da je incident u Vršcu samo neposredni povod, ali dodaje da se pritisak na sudije vrši već godinama.

"Protest se ne odnosi samo na incident koji se dogodio u Vršcu. Na svakom meču, čak i kada je razlika preko 20 poena, treneri non-stop skaču, funkcioneri imaju primedbe. Zato smo sazvali Upravni odbor USKS i doneli odluku da nećemo više trpeti takve pritiske ni od jednog kluba. Ako se ovakvi incidenti ponove, ili budemo ponovo izloženi nekoj vrsti pretnje, nećemo suditi u plej ofu!", rekao je Belošević za B92.

Kompletan intervju sa Ilijom Beloševićem možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve