Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.05.2007.

12:37

Bodiroga okuplja zvezde u Trebinju

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Dečiji košarkaški kamp Dejana Bodiroge u Trebinju okupiće ove godine oko 500 dece, a ugostiće trenere Jasmina Repešu i Svetislava Pešića, kao i igrače Igora Rakočevića, Ognjena Aškrabića, Dejvida Hokinsa i druge zvezde koje treba da potvrde dolazak. Bodiroga je rekao da će drugi letnji kamp biti masovniji i bolji nego prošle godine.

"Očekujemo više od 500 dečaka i devojčica od kojih će maltene pola biti iz inostranstva - iz SAD, Velike Britanije, Italije, Švedske, Slovenije, Makedonje. Neki klubovi, poput Lotomatike i Makabija, poslaće svoje kadetske ekipe", rekao je Bodiroga o kampu koji će se održati od 29. juna do 23. jula u tri smene.

Legendarni košarkaški reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore objasnio je da je ideja kampa "Rajzing stars" (Rising Stars) da se obnovi "stara ideja" kampova, u kome bi deca "ozbiljno radila i napredovala".

"Posebno nas raduje to što se prijavljuju deca iz inostranstva, jer je njihova želja da dodju i dožive ovo iskustvo pokazatelj da smo dobro radili. Želimo da budemo kamp bez granica", rekao je Bodiroga.

Direktor kampa je Milivoje Karalejić, koji sa saradnicima vodi kamp. Najuspešniji polaznici kampa bivaju nagradjeni, a verovatno najvrednija nagrada je što trojica najboljih dobijaju put na završni turnir Evrolige.

Bodiroga je dodao da je veoma srećan što je započeo i ostvario ideju kampa.

"Iskustva iz prve sezone mi govore da sam uradio pravu stvar. Pun pogodak je i što trojicu najboljih šaljemo na završni turnir Evrolige, što se vidi i po utiscima naših igrača iz Atine. TO je za mlade košarkaše neprocenjivo iskustvo", rekao je Bodiroga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve