Nova vest
Košarka

Utorak, 29.05.2007.

18:29

Vujošević: "Respektujemo Hemofarm"

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Košarkaši Partizana u sredu igraju derbi 13. kola Sinalko Superlige protiv Hemofarma u Vršcu. Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je pred ovu utakmicu da je Hemofarm ozbiljan protivnik, ali da će njegova ekipa ići na pobedu u sutrašnjoj utakmici.

"Imaju veliki fond igrača, imaju i atipičnost u igri. Odlično su uklopljen i organizovan tim, koji godinama nema finansijskih problema i može u miru da se sprema, tako da je to veoma ozbiljan rival, koji zaslužuje svako poštovanje", rekao je Vujošević novinarima.

Hemofarm ima 10 pobeda, a Partizan devet. Do kraja ligaškog dela takmičenja ostala su još dva kola, a oba rivala u poslednjem kolu igraju sa nešto slabijim timovima, tako da večerašnja utakmica praktično odlučuje o drugom i trećem mestu.

"U pravu su oni što nas proglašavaju za favorita. Tako skidaju i odgovornost sa sebe, ali mi od toga ne bežimo. U svakom slučaju,
mislim da nas čeka lepa košarkaška predstava i, uz svako poštovanje, Hemofarmu, idemo na pobedu"
, rekao je Vujošević.

Trener šestostrukog šampiona Srbije nedavno je postao selektor Crne Gore, a novinare je zanimalo da li će možda preuzeti i Budućnost.

"Svake godine iz jedne kuhinje krenu priče u plej-ofu. Svake godine se piše nešto sa ciljem da se unese loša atmosfera u tim. Dakle, priča o meni u Budućnosti, FMP-u ili, ne daj Bože, Crvenoj zvezdi je čista budalaština", rekao je Vujošević.

Selektor Crne Gore je i član Stručnog saveta Košarkaškog saveza Srbije, što su mnogi proglašavali za sukob interesa.

"Ja nikada nisam izdao ovu košarku. Svako ima sliku posla kojim se bavi, a moja je idealistička. Crna Gora i Srbija prvu takmičarsku utakmicu mogu igrati tek 2011. godine, kakav tu sukob interesa može biti", rekao je Vujošević.

"Ja nikada neću uticati na nekog igrača da zaigra za Crnu Goru, niti ću dovoditi nekog crnogorskog talenta u Partizan. Meni moj moral to ne dozvoljava", dodao je trener.

Novinare je zanimalo kako se ekipa štiti od vankošarkaških uticaja i kako čuva mir pred plej-of i u plej-ofu.

"Znate, mi smo pametni. Da nismo pametni, ne bismo pet puta uzastopno osvajali titulu. Treba da budemo glupi pa da imamo budžet a ne osvojimo titulu", rekao je trener "crno-belih".

Posle utakmice sa Crvenom zvezdom trener te ekipe Stevan Karadžić pomenuo je da navijači vredjaju Milana Gurovića po narudžbini, a novinare je zanimalo da li se trener oseća prozvanim zbog toga.

"Karadžić je moj prijatelj i pošten čovek, koji radi u uslovima koji nisu nimalo laki. Navijači Partizana pokazali su da su autonomni, što je išlo i na njihovu štetu i štetu kluba nekad. Pa ja da imam uticaj, mnogi bi bili prozvani, a ne Gurović", rekao je Vujošević.

Utakmica u Vršcu počinje u sredu u 18 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve