Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.05.2007.

17:19

Žalgiris prvak Litvanije

Izvor: VI

Autor: VI

Default images

Košarkaši Žalgirisa osvojili su titulu prvaka Litvanije pošto su u šestoj utakmici nacionalnog šampionata pobedili Lijetuvos Ritas u Viljnusu  sa 81:77.

Do pete utakmice oba tima "čuvala" su svoj parket, ali su iako se očekivala i sedma, poslednja, utakmica u sezoni, gosti iz Kaunasa pobedili u "Simens Areni" zahvaljujući sjajnom Lorenu Vudsu koji je meč završio sa 19 poena i 14 skokova.

Tanoka Berd koji je najavio odlazak iz kluba poslednju utakmicu u sezoni završio je sa 13 poena i 12 skokova, dok je Karim Raš ubacio 17 koševa za Lijetuvos Ritas.

Dva najveća kluba u Litvaniji tako su podelila trofeje u ovoj sezoni. Lijetuvos Ritas je osvojio Baltičku ligu i igrao finale ULEB kupa, dok je Žalgiris slabu sezonu u EL nadoknadio domaćom titulom.

Ukoliko Real udje u polufinale plej ofa ACB lige, Litvanija će imati dva učesnika EL naredne sezone. Žalgiris ima ugovor, a Lietuvos Ritas će mesto obezbediti kao finalista ULEB kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve