Nova vest
Košarka

Sreda, 23.05.2007.

21:47

Hemofarm u finišu pobedio M.I

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Hemofarma savladali su Mega Ishranu sa 86:78 (25:19, 18:22, 19:16, 24:21) u meču 11. kola Sinalko naše Superlige. Vrščani su otpor 'Pekara' slomili kolektivnom igrom – Vanja Plisnić i Miloš Borisov postigli su po 13 poena, Radinović i Šuput su ubacili po 12, a Bakić 11. Mladi plej Stefan Marković je loš šut za tri (0-3) nadoknadio sa 6 asistencija. Miladin Peković je bio najefikasniji kod gostiju sa 18 poena, centar Raković je zabeležio 17, a Ratkovica 13.

Hemofarm je pobedom došao do devetog trijumfa iz jedanaest utakmica, a priliku da učvrste svoje mesto u vrhu imaće u narednom kolu na gostovanju Mašincu. Sa druge strane, Mega Ishrana je porazom i teoretski izgubila šanse za plasman u NLB ligu,a na tabeli zauzima šestu poziciju sa skorom 2-9.

Trener Hemofarma Miroslav Nikolić rekao je da se od početka utakmice znao favorit i pobednik, iako je meč bio neizvestan.

"Imalismo lošiji pristup utakmici. Dobili smo zahvaljujući standardnim igračima. Ne potcenjujem, ali mislim da Mega Ishrana ima igrački lošiji tim od nas i da pobeda nije dolazila u pitanje. Ovakve utakmice treba pobeđivati, ali uz razigravanje svih igrača", izjavio je Nikolić.

Trener Mega Ishrane Mihajlo Uvalin rekao je da je Hemofarm zasluženo pobedio i da je njegova ekipa u Vršac došla sa ambicijom da pokuša da iznenadi protivnika.

"Loše smo počeli utakmicu. Oslobodili smo se pritiska i došli do svoje igre, ali smo onda prokockali nekoliko šansi kada se rezultat prelamao. Na moju ekipu i dalje utiče emotivno bolan poraz od Vojvodine, ali zadovoljan sam večerašnjom igrom, iako smo izgubili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve