Nova vest
Košarka

Utorak, 03.04.2007.

22:26

Rakočević rasturio Olimpijakos

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Reprezentativac Srbije Igor Rakočević odlučio je pobednika u prvom četvrtfinalnom meču Evrolige između Taukeramike i Olimpijakosa. Baskijci su pred svojom publikom pobedili 84:59 (20:12, 20:16, 19:12, 25:19), a Rakočević je za samo 17 minuta na terenu dao 24 poena. Zahvaljujući fantastičnoj partiji momka s Novog Beograda, TAU je već početkom treće četvrtine stekao 20-ak poena prednosti i lako priveo meč kraju.

Taukeramika je u Vitoriji dobila prethodnih 27 utakmica, a već na startu ovog duela bilo je jasno da se ništa neće promeniti. Rakočević je držao sve konce u svojim rukama, sa 19 od 40 poena svog tima do poluvremena.

Naš košarkaš napustio je teren sredinom treće četvrtine zbog treće lične greške, ali do kraja nije bilo potrebe da ga Boža Maljković vraća na teren. Za kraj, njegova statistika je – 1/4 za 2, 5/6 za 3, 7/7 sa penala i 3 skoka.

Olimpijakos je potvrdio da kvalitetom ne može da se nosi sa vodećom trojkom evropske košarke, i imaće velike probleme i u revanšu pred svojim navijačima.

U finišu meča do dvocifrenog učinka za Tau stigli su Serkan Erdogan (13) i Mirza Teletović (10). Luis Skola je na terenu proveo 20 minuta i za to vreme dao 8 poena, uz 10 skokova.

Henri Domerkant je postigao 13, a Sem Hoskin 11 poena za Olimpijakos.

Revanš u Pireju igra se u četvrtak, eventualni treći meč u Vitoriji sedam dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve