Nova vest
Košarka

Utorak, 03.04.2007.

21:58

PAO lako sa Dinamom

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Košarkaši Panatinaikosa savladali su moskovski Dinamo sa 80:58 (23:11, 23:16, 17:11, 17:20) u prvom meču četvrtfinala Evrolige i tako došli na korak od plasmana na Fajnal for koji se igra u Atini.

Gosti su bili inferiorni u skoku (24-34), a ni šut ih nije najbolje služio – 20-56, 2-16 za tri poena. S druge strane, Atinjani su igrali kolektivno i čvrsto u odbrani, a davno oprobani recept doneo je ubedljiv trijumf.

Najbolji u ekipi Željka Obradovića bio je Sani Bećirović sa 17 poena, Ramunas Šiškauskas je zabeležio 16, a sjajni Dijamantidis je imao 7 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Dejan Tomašević je ubacio 5 poena i imao isto toliko uhvaćenih lopti za 14 minuta provedenih na parketu. Srpski plej Miloš Vujanić igrao je 6 minuta više, uknjižio 6 poena (1-1 za dva, 1-4 za tri), ali je imao i 4 izgubljene lopte.

Najefikasniji kod Moskovljana bili su centar Obina Ekezie sa 15 i Takvan Din sa 14. Bojan Popović je ubeležio samo 5 poena, uz očajan šut iz igre – 1-7.

Grčka ekipa je tokom celog meča bila bolji rival, a do dvocifrene prednosti došla je već krajem prve četvrtine poenima Šiškauskasa. Obina Ekezie je postigao 14 od 16 poena svog tima u drugoj deonici, ali jedan raspoložen igrač nije bio dovoljan da se suprotstavi kolektivnoj igri domaćina. U tim trenucima, štafetu od Šiškauskasa preuzeli su Dikudis i Hadživretas, pa je PAO do poluvremena stekao 19 poena prednosti – 46:27.

Treći period protekao je u znaku Batista i Bećirovića, a gosti su se već tada predali. U poslednjoj četvrtini nije bilo uzbuđenja, a Dinamo je u toj deonici konačno uspeo da postigne 20 poena, najviše zahvaljujući Takvanu Dinu.

Drugi duel na programu je u četvrtak u Moskvi, a eventualna majstorica narednog četvrtka u Atini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve