NSL: Sloga i Mašinac rasterećeni

Saša OzmoIzvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Dva kraljevačka košarkaška kluba Sloga i Mašinac u sredu će bez većeg pritiska početi takmičenje u srpskoj Superligi. Sloga startuje pred domaćom publikom, a u Kraljevo će doputovati košarkaši vršačkog Hemofarma. Mašinac će u Novom Sadu odmeriti snage sa Vojvodinom.

Trener Sloge Miloš Pejić rekao je da je cilj njegove ekipe da dobrim igrama opravda osvojeno drugo mesto u Našoj Sinalko ligi.

Pejić je mišljenja da će Superliga ove godine biti kvalitetnija nego u prethodnih nekoliko i dodao da će zato i borba za titulu biti "žešća". Sloga, prema Pejićevim rečima, nema nikakva opterećenja i prevelike ambicije, već će prvenstveno pokušati da se dobro pripremi za sledeću sezonu.

Mašinac će u prvom kolu gostovati Vojvodini, a trener kraljevačkog tima Radenko Varagić kaže da je njegov tim već napravio veliki uspeh samim plasmanom u Superligu.

"To je i moj lični uspeh, uz to što sam ovih dana postao i tata prelepih trojki, dve devojčice i sina. Radujem se što smo ušli među osam najboljih ekipa, a očekujem dobru posetu na našim utakmicama uz obećanje da će Mašinac publici prirediti pravo uživanje", izjavio je je Varagić.

Generalni sekretar Mašinca Dragovan Pantelić ocenio je da će Superliga biti zanimiljivija nego ranije i zato što se neće igrati po grupama.

"Očekujem da će Superliga biti zanimljivija i kvalitetnija nego lane, kada se igralo po grupama, jer igra svako sa svakim", rekao je Pantelić i dodao da očekuje plasman Mašinca od šestog do osmog mesta.

Košarka

PAO lako sa Dinamom

Gosti su bili inferiorni u skoku (24-34), a ni šut ih nije najbolje služio – 20-56, 2-16 za tri poena. S druge strane, Atinjani su igrali kolektivno i čvrsto u

Košarka utorak 3.04. 21:58 Komentara: 4

Jurak napustio Olimpiju

"Pošteno sam obavio svoje obaveze prema klubu. Uvek sam se borio svim snagama i ostavio srce na terenu za ekipu, pa me je pogodio nepošten, nesportski i, takodje,

Košarka utorak 3.04. 19:40 Komentara: 0

Tri nova igrača u FMP-u

19-ogodišnji Raduljica je osvajač zlatne medalje sa Evropskog juniorskog prvenstva u Beogradu, a kao Dramačanin i Bralović nastupa na poziciji centra. Trener “

Košarka utorak 3.04. 19:13 Komentara: 17

Kevin Vilis u Dalasu

Kevin Vilis je bio učesnik Ol-star utakmice 1992. godine, a iste sezone je izabran u treću idealnu petorku lige. U karijeri prosečno beleži 12,2 poena i 8,4 skoka,

NBA utorak 3.04. 19:43 Komentara: 5