Nova vest
Košarka

Utorak, 03.04.2007.

16:46

NSL: U sredu počinje Superliga

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Košarkaška Superliga počinje u sredu, a osam klubova iz zemlje takmičiće se za titulu prvog prvaka Srbije i mesto u Evroligi, i to pod okriljem starog sponzora, kompanije Sinalko.

Organizatori i učesnici lige najavili su na današnjoj promociji u Beogradu da će ovogodišnja Superliga biti najneizvesnija do sada, ali i najbolje organizovana.

Osim toga, predstavnici Naše Sinalko lige uručili su priznanja beku Sloge Milošu Bojoviću za najkorisnijeg igrača i najboljeg strelca lige.

Titulu peti put brani Partizan, a za trofej će se boriti i osvajač Kupa FMP, zatim Crvena zvezda, Hemofarm, Vojvodina, Mega ishrana, Sloga i Mašinac.

"Ubeđen sam da će ovogodišnja Superliga biti najbolja do sada. Imali smo sastanke sa sudijama, delegatima, trenerima i predstavnicima klubova i verujem da će sve biti u redu", rekao je direktor lige Predrag Bojić.

Za glavne favorite važe Partizan, Zvezda, FMP i Hemofarm, dok su ostali klubovi zadovoljni samim ulaskom u Superligu i nadaju se ponekom iznenađenju.

Centar Partizana Kosta Perović rekao je da je cilj tima nova odbrana titule, dok je kapiten Zvezde Vuk Radivojević kazao da je titula jedini način da njegov tim osvoji nešto ove sezone.

Bek FMP-a Branko Cvetković rekao je da je Superliga takmičenje u kome se pokazuje "ko koliko zaista vredi", dok je direktor Hemofarma Marko Ivanović istakao Partizan kao glavnog favorita, ali je istakao da "crno-beli" "nisu nepobedivi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve