Nova vest
Košarka

Utorak, 03.04.2007.

15:57

Vujošević: "Superliga kruna sezone"

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je danas da će srpska Superliga, u kojoj će njegova ekipa startovati u sredu duelom sa Mega ishranom, biti kruna do sada vrlo uspešne sezone za ’crno-bele’.

"Jedini kiks smo imali u Kupu Radivoja Koraća, ako se tako može nazvati nastup u finalu tog takmičenja. Superliga je, ipak, kruna sezone i zbog same titule šampiona i zbog toga što nosi i plasman u Evroligu", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Vujošević je istakao da se u Superligi nijedan protivnik ne sme potceniti, pa ni oni koji su u prvom delu sezone igrali u ’Našoj Sinalko ligi’.

"Ako tako budemo razmišljali na pravom smo putu da izgubimo već od Mega ishrane, od koje smo objektivno kvalitetniji. Ulog je ogroman, a uvek je teže ostati na vrhu nego doći do njega. Verujem, ipak, u svoj tim", rekao je trener Partizana, koji je već pet godina uzastopno šampion Srbije.

Vujošević je ocenio i da će osvajanje titule prvaka sigurno biti cilj tri preostala srpska predstavnika u Jadranskoj ligi - Crvene zvezde, Hemofarma i osvajača Kupa Radivoja Koraća FMP-a.

"FMP nas je naučio da ih respektujemo. Pokazali su da imaju veliku sposobnost regeneracije i treba verovati i da će uspeti da nadokande odlazak Aleksandra Rašića. Hemofarm je uvek tu", rekao je Vujošević, a zatim se osvrnuo i na tim Zvezde, koji je za Superligu pojačan Amerikancom Kibuom Stjuartom i Markom Cvetkovićem.

"Crvena zvezda osvežava krv. Ima svoje ambicije, ima kvalitet i sigurno će biti opasan protivnik. Zvezda će pri tom igrati pod imperativom, jer nije uspela da kroz Jadransku ligu dođe do evropske scene", dodao je on.

Partizanov tim je pred Superligu pojačao samo Vladimir Micov, koji je stigao iz podgoričke Budućnosti.

"Micov treba da svojim kvalitetom i povećanjem konkurencije poveća kvalitet celog tima. On je pozitivan momak, koji se svojim ambicijama uklapa u naš tim", rekao je Vujošević.

Centar ’crno-belih’ Predrag Drobnjak ove sezone je već gledao nekoliko utakmica Mega ishrane i dobro je upoznat sa igrom tog tima.

"Došli smo do početka takmičenja koje je naš primarni cilj, iako je malo neobično što ono počinje tek u aprilu. Realno smo jači od našeg prvog protivnika. Sigurno smo favoriti, posebno s obzirom na naš kvalitet i domaći teren", rekao je Drobnjak.

Partizan će Mega ishranu ugostiti u 20 sati, a ulaz u dvoranu ’Pionir’ biće besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve