Nova vest
Košarka

Utorak, 03.04.2007.

12:28

Evroliga: Obradović protiv Ivkovića

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

U sredu se igraju prvi mečevi četvrtfinala Top 16 Evrolige. Sastaju se: Tau Keramika - Olimpijakos, CSKA Moskva - Makabi Tel Aviv, Panatinaikos - Dinamo Moskva i Unikaha - Barselona.

Tau Keramika i Olimpijakos ponovo će da se susretnu ove sezone, nakon dva meča u regularnom delu sezone u Grupi A. Tau Keramika, koja je pobedila u osam uzastopnih mečeva na putu ka četvrtfinalu Top 16, izgubila je 97-78 u Grčkoj u prvoj utakmici sezone, ali su u decembru pobedili Grke kod kuće 89-74. Utakmica se igra u 20:30.

Dugogodišnji rivali CSKA Moskva i Makabi Tel Aviv su se sastali više od 20 puta tokom prethodnih godina, ali su poslednja dva susreta bila na Fajnal Foru. Makabi je pobedio ruske šampione 93-85 u polufinalu 2004., dok je CSKA osvojio svoju prvu titulu Prvaka Evrope posle 35 godina, pobedivši makabi 73-69 u prošlogodišnjem finalu. Meč se igra od 18:15.

Panatinaikos i Dinamo Moskva se možda nisu susretali jedni sa drugima u prošlosti, ali to ne znači da se timovi međusobno ne poznaju. Zvezda Dinama Antonis Fotsis osvojio je Evroligu 2000. sa Panateniakosom, a treneri oba kluba, Dušan Ivković koji vodi Dinamo i Željko Obradović koji je na čelu Panatinaikosa, su među najboljim trenerima u Evropi i radili su zajedno, kao i jedan protiv drugog, u više navrata tokom njihovih karijera. Utakmica počinje u 19:45.

Rivali iz ACB lige Unikaha i Barselona se verovatno međusobno poznaju najbolje od svih parova četvrtfinala. Početkom ove sezone, Barselona je eliminisala Unikahu iz Kupa Kralja, dok je Unikaha dobila jedini ligaški meč između ova dva kluba ove sezone. Prošle sezone. Barselona je izbaclia Unikahu iz Top 16. Meč se igra od 20:45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve