Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.03.2007.

14:40

Vujošević: Želim pobedu nad CSKA

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Košarkaši Partizana doživeli su u sredu treći poraz u Top 16 fazi Evrolige. Ekipa Duška Vujoševića izgubila je u Atini od Olimpijakosa, 79:75, ali je još jednom pokazala da se zasluženo nalazi među 16 najboljih ekipa Evrope. Vujošević za B92 kaže da je zadovoljan igrom koju je njegov tim pružio protiv grčkog vicešampiona, kao i da do kraja takmičenja priželjkuje pobedu nad aktuelnim šampionom Evrope, moskovskim CSKA.

"Napravili smo dobru analizu prvog susreta u Beogradu, koji smo odigrali slabije nego što bih ja želeo. Toj utakmici prethodio je Kup Srbije, pa su Grci imali i veću svežinu, a mi psihološki pritisak i manje vremena za pripreme. Juče smo odigrali jako dobro u odbrani i u napadu. Žao mi je što dobru igru nismo materijalizovali pobedom... U svakom slučaju, to je još jedna utakmica koja govori da, uz rezultate i drugih naših klubova, pre svih Železnika, ima nade i budućnosti za srpsku košarku."

Partizan, uprkos tri poraza iz četiri utakmice Top 16 faze, i dalje ima teoretske šanse za prolaz u četvrtfinale. U poslednje dve runde srpski šampion gostuje španskom Huventudu, a zatim dočekuje moskovski CSKA. Vujošević ističe da bi pobeda nad aktuelnim šampionima Evrope u Pioniru bila vrhunac već fenomenalne sezone Partizana u Evroligi.

"Moja velika želja je da postanemo druga ekipa u Evropi koja je ove sezone nanela poraz CSKA. Ipak, to je mnogo lakše reći, nego uraditi. Svaku utakmicu koju igramo, bez obzira u kom takmičenju, pogotovo u Evroligi, igraćemo tako da niko posle meča ne može da kaže da se nije maksimalno angažovao. Mi smo ove godine sa velikim uspehom nastupali u evropskom takmičenju. Ne treba zaboraviti da je Olimpijakos posle Panatinaikosa najbolji grčki klub, da je Grčka evropski šampion i svetski vicešampion, da Atina ove godine organizuje Final for Evrolige i samo iz tog ugla može da se sagleda koliko utakmica u Atini pokazuje naš kvalitet i zbog čega je veliki uspeh već napravljen kada je u pitanju Evroliga. Međutim, treba igrati do kraja i boriti se.", kaže Vujošević.

"Videli ste reakciju igrača Huventuda u Beogradu. Oni su mislili da će lako dobiti utakmicu, a poraz im je teško pao. Sigurno će oni pokušati da se ravanširaju na svom terenu. Posle toga dolazi CSKA, koji je dobio Olimpijakos u Atini sa dvadeset razlike, a juče lako savladao Huventud. Što se naše utakmice u Moskvi tiče, rezultat na kraju nije bio realan u odnosu na igru na terenu, s obzirom da smo ih, svojom odbranom, sveli na 20 koševa manje nego što daju u proseku. To govori koliko je pogrešno protumačen taj naš poraz.", dodao je trener Patizana.  

Sledeći meč u Evroligi Partizan igra u gostima protiv Huventuda, naredne srede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve