Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.02.2007.

11:24

Partizan i FMP u borbi za Kup

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Košarkaši FMP Železnika i Partizana igraće u nedelju od 19 časova za Kup Radivoja Koraća. Ta dva tima u prethodna dva dana prikazala su najbolju košarku i sasvim zasluženo su se našli u finalu Nacionalnog kupa.

Podsetimo FMP je bio bolji od Novog Sada i Crvene zvezde, dok je Partizan slavio protiv Radničkog iz Kragujevca i Hemofarma posle produžetka. Ovo će biti četvrti međusobni duel u finalima domaćeg kupa, a tim iz Železnika ima dve pobede.

"Izuzetno cenim FMP. Ove sezone odigrali smo dva meča i svaki tim je slavio po jednom. Jesmo favoriti u finalu, ne bežimo od toga, ali treba biti svestan da je tim iz Železnika drugi po kvalitetu u našoj zemlji. FMP nas je pobedio pre dve godine u finalu Kupa Koraća, pa prošle godine u Sarajevu u finalu regionalnog takmičenja. Očekuje nas veoma težak posao", rekao je šef stručnog štaba Partizana Duško Vujošević.

Tim iz Železnika se često pokazao kao majstor za turnirski tip takmičenja. Podsećamo da su "Panteri" u svakoj od prethodne četiri sezone osvajali po jedan trofej – dva na finalnim turnirima Kupa Radivoja Koraća i dva na Fajnal 8 takmičenjima regionalne lige.

"Biće to veliki izazov. Finale kao finale nosi veliki naboj i biće to teška utakmica. Radujem se ulasku među dve najbolje ekipe, ali me i brine kako da rasporedim energiju i minutažu među igračima, jer nas već u utorak čeka revanš meč osmine finala ULEB kupa protiv Gran Kanarije", kaže Vlada Vukoičić, trener FMP Železnika, koji je neposredno pred početak polufinalnog duela protiv Crvene zvezde saznao da je dobio sina.

Finalni duel igra se u kragujevačkoj dvorani "Jezero".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve